Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2010 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orta Akdeniz'den gelen ılık ve yağışlı hava tüm yurtta etkili olurken, yağışlar hafta boyunca Türkiye genelinde sürecek. Yarın yer yer 2 ila 4 derece azalacak olan sıcaklıklar, hafta sonu artarak mevsim normallerinde seyredecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Orta Akdeniz'den gelen ılık ve yağışlı hava tüm yurtta etkili oluyor. Bugün Türkiye genelinde etkili olan yağışların akşam saatlerinde de İzmir'in kuzey ilçeleri, gece saatlerinden itibaren de Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Uşak ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yarın yağışlar, Antalya ile Adana'nın kuzey ilçelerinde çok kuvvetli, Marmara'nın güney ve doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir), Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın), Kütahya, Batı Karadeniz kıyıları (Sinop, Bartın, Zonguldak, Düzce), Kastamonu, Göller Yöresi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin), Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) ile Muş ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Cumartesi günü Türkiye'nin büyük bölümde devam ederken, sağanak yağışların; Kıyı Ege, Göller Yöresi ile Antalya ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Pazar günü ise yurdun kuzey ve batı kesimlerinde sağanak şeklinde görülecek yağışların Çanakkale ile İzmir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yarın batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, kuzeydoğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak; hafta sonunda mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek.

Duyuruda ayrıca ani sel, su baskını, sel ve heyelan gibi oluşması muhtemel risklere karşı da vatandaş uyarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber