Komşularına hakaret eden genç kıza, internet kafeye gitmeme cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2010 23:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da gürültü yaptıkları gerekçesiyle kendisini uyaran komşularına hakaret eden genç kıza 6 ay süreyle internet kafeye gitmeme cezası verildi.

Dava konusu olay geçen yıl Ocak ayında Karasu ilçesinde meydana geldi. A.A. ve A.D. isimli kadınlar, evde sürekli gürültü yapan komşusu A.H. ile kızı T.H.'yi uyarmak için kapılarını çaldı. T.H. kendilerini uyaran iki komşusuna hakaret etti. Bunun üzerine A.A. ve A.D. isimli kadınlar, T.H. hakkında şikayette bulundu. Yapılan soruşturma sonunda olay tarihinde 17 yaşında olan T.H. hakkında 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' ve 'hakaret' suçlamasıyla Sakarya Çocuk Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkemede ifade veren T.H. suçlamaları kabul etmedi. Babasının bedensel ve zihinsel engelli olduğunu, bu nedenle evde zaman zaman düşerek gürültü yaptığını, şikayetçilerin de bundan rahatsız olduklarını öne süren T.H., "Olay günü evde değildim. Aynı konuda daha önce komşularımla tartıştım. Fakat onlara hakaret etmedim." dedi.

Şikayetçiler A.A. ve A.D. ise T.H. ve annesinin apartmanda bağırıp çağırdıklarını, bu nedenle apartman sakinleri olarak rahatsız olduklarını ifade etti. Şikayetçi iki kadın, gürültü yapan komşularını uyardıkları sırada T.H.'nin kendilerine hakaret ettiğini söyledi.

İki tanığın da ifadesine başvuran mahkeme, T.H. hakkında şikayetçilere karşı huzur ve sükunu bozma amacıyla gürültü yapmak suçundan açılan kamu davasında, yükletilen suçun çocuk tarafından işlendiği gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi. Mahkeme, 'hakaret' suçunu işleyen T.H.'ye 6 ay süreyle internet kafeye gitmeme cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber