Alevi köyüne cami yaptırıp, imam atarsan böyle olur

Kaynak : Taraf
Haber Giriş : 17 Ekim 2010 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇANAKKALE'DE nüfusunun tamamı Alevi olan Denizgöründü Köyü'ne devlet dört yıl önce cami yaptı. Tek başına namaz kılan İmam Baki Pesen'i Diyanet komşu köylere yönlendirdi.

Alevi çocuklarına zorunlu din eğitimi tartışmaları gündemin üst sıralarındaki yerini korurken, Çanakkale'de çok ilginç bir olay yaşanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın nüfusunun neredeyse tamamı Alevi olan Denizgöründü Köyü'ne yaptırdığı ve kurdelasını bizzat Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun kestiği camiye yıllardır bir tek vatandaş gitmiyor. Cami imamı Baki Pesen dört yıldır tek başına namaz kılmak zorunda kalınca müftülük imamı haftanın üç günü başka köylerde de görevlendirdi.

Çanakkale Merkeze bağlı Denizgöründü Köyü'nde 300 kişi yaşıyor. Bu nüfusun neredeyse tamamı Türkmen Alevisi. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı yıllardır ?Biz camiye karşı değiliz ama bizim ibadethanemiz cemevidir? diyen Alevilerin yaşadığı bu köye de cami yaptırdı. 2005 yılının sonlarında inşaatına başlanan cami, 2007'de tamamlandı. Caminin yapımı için 70 bin lira da para harcandı. Alevi köyüne cami projesi o kadar önemliydi ki açılışı da bizzat Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu yaptı.

Cemaati olmayan imam

Cami açıldıktan sonra imam olarak da Baki Pesen atandı. Pesen, hergün namaz için camiye gittiğinde bir şeyin eksik olduğunu fark etti. Arkasında saf tutacak cemaat yoktu. Alevi köylülerin hiçbiri namaz için camiye gelmiyordu. Bu durum tam dört yıl devam etti. İmam namazı hep tek başına kıldı. Hatta camideki musalla taşı bir kez bile kullanılmadı. Köylülerle bu durumu konuşan imam Pesen hep aynı yanıtı aldı: ?Sizi seviyoruz ama bu cami yapılırken keşke bize sorsalardı. Biz cami değil cemevi istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber