Bu Kemal, Köşk'e gider

Kaynak : Taraf
Haber Giriş : 17 Ekim 2010 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıçdaroğlu'nu zorda bırakan açıklamanın perde arkasından Sav çıktı: Kemal resepsiyona gidebilir. Muharrem sen konuş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda düzenleyeceği eşli resepsiyona katılıp katılmama konusunda ikiye bölünen CHP'de sular durulmuyor. CHP kulislerinde Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin resepsiyon ve başörtüsü çıkışının arkasında Genel Sekreter Önder Sav'ın olduğu konuşuluyor.

Her şey Abant'ta başladı

Taraf'ın edindiği bilgilere göre CHP'de ?resepsiyon çatlağı?na neden olan gelişmeler geçen hafta Abant'ta düzenlenen toplantıda başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıda milletvekillerinin ön seçimle belirlenmesini önerdi. Bu çıkışa Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden destek geldi.

Ancak başını Önder Sav'ın çektiği grup bu öneriye karşı çıkarak Kılıçdaroğlu'nu ?itibarsızlaştırma? planını devreye soktu. Çarşamba günü düzenlenen MYK toplantısında konunun üzerinde durmayan Sav ve ekibi öğleden sonra tavır değiştirdi.

Kılıçdaroğlu'na ziyaret

Aynı gün Kılıçdaroğlu'dan randevu isteyen Önder Sav, Hakkı Süha Okay, Kemal Anadol ve Muharrem İnce, genel başkan odasında Kılıçdaroğlu ile biraraya geldiler. Sav ve ekibi, burada ?Resepsiyona gitmeyelim? dedi. Kılıçdaroğlu ise, ?Bunları konuşmak için henüz erken. 29 Ekim'e 15 gün var. Kamuoyunu bu tartışmayla meşgul etmeyelim? karşılığı verdi. Kılıçdaroğlu aynı görüşmede, ?AKP'nin tavrını da görelim. Kamusal alana ilişkin görüşlerinin arkasında durursa resepsiyona gitmeyiz. Durmadıkları takdirde resepsiyona katılırız? dedi.

Sav: Muharrem çık konuş

İddialara göre Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine rağmen Önder Sav, perşembe sabahı Hakkı Suha Okay, Kemal Anadol ve Muharem İnce'yi odasına çağırdı. Sav burada, ?Kemal resepsiyona gidebilir. Önünü kesmemiz lazım. Muharrem sen çık konuş? dedi.

Önder Sav'ın talimatı üzerine Meclis'te gazetecilerin karşısına çıkan Muharrem İnce, ?parti adına konuştuğu?nu belirterek ?Resepsiyona katılmıyoruz? açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, İnce'nin sözlerini uçaktan indiğinde İstanbul'da öğrendi. Ve aynı akşam gazetecilerle yaptığı buluşmada İnce'yi yalanlayarak henüz alınmış bir karar olmadığını söyledi.

Kafamız çok karışık

CHP içindeki tartışmaları Taraf'a değerlendiren İstanbul Milletvekili Efsender Korkmaz, ?CHP'de kafalar çok karışık. Temel sorun resepsiyon değil. Temel sorun özgürlük sorunudur. Parti içi demokrasi sorunudur. Ülke için demokrasi isteyen parti önce kendi içine bakmalı. Parti olarak bizim kafamız bu aralar çok karışık. CHP'nin resepsiyon diye bir derdi niye olsun ki? Konuşulacak konu mu yok? diye sordu.

Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, ?CHP'de son sözü genel başkan söyler. Dolaysıyla resepsiyon konusunda da Sayın Kılıçdaroğlu'nun dediği benim için geçerlidir. Bence bu konunun gündeme gelmesi son derece yanlıştır. Resepsiyon konusu neden CHP'nin gündemi olsun ki? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber