İşte PKK'nın tasfiye planı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 18 Ekim 2010 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara, PKK'yı birkaç aşamalı bir planla bitirmeye hazırlanıyor. Komşu ülkelerin yanı sıra AB ve BM'den de destekli planın ayrıntılarına Takvim ulaştı...

Ankara'da, Kasım'ın ilk yarısından itibaren PKK'nın tasfiyesi konusunda önemli gelişmelerin yaşanacağı konuşuluyor. AK Parti hükümeti, 30 yıllık bu beladan kurtulmak için ne gerekiyorsa yapıyor. Devletin kurumları resmen teyakkuz halinde... Bir yandan muhtemel provokasyonlara karşı önlem alınırken bir yandan dağdaki teröristlerin "ne olacağı"nın çözüm yolları aranıyor.

Olağanüstü şartlar gelişmezse Türkiye, PKK'yı birkaç aşamalı planla bitirecek. İşte sadece TAKVİM'in ele geçirdiği o plan...

İlk etapta, çeşitli bölgelerdeki PKK'lı teröristler Kandil'de toplanacak. n Kandil'de bir araya getirilen teröristler tasnif edilecek.

Bu tasnif sonucunda terör eylemlerine bulaşanlar ile bulaşmayanlar belirlenecek. n Tetik çekenler gereken cezalara çarptırılacak.

Hangi ülkelerin vatandaşı oldukları saptanacak. n Bu işlem sırasında PKK'lılardan ne kadarının ve kimlerin ülkelerine dönmek istediği tespit edilecek.

Bütün bu işlemler olurken Türkiye, Kuzey Irak, Suriye, İran'la birlikte BM ve AB temsilcilerinden oluşan bir ekip görev yapacak. n PKK'lılar, yapılan planlamaya göre çeşitli ülkelere dağıtılacaklar. (Türkiye, PKK'lılara 'nasıl bir işlem yapılacağı' konusunda, muhatap ülkelerle detayları görüşüyor)

1000 civarında PKK'lı Türkiye'ye gelecek. n Diğerlerinin büyük kısmı Kuzey Irak'a, geri kalanlar da Suriye ve İran'a dönecek.

Örgütün üst yöneticilerinden oluşan 200 kişi bazı Avrupa ülkelerine gidecek. n PKK'daki silahlar da büyük ihtimalle Kuzey Irak'taki Barzani yönetimine teslim edilecek. Ancak bu madde üzerinde kesin bir anlaşma şu an için yok. Diğer şıklar masada...

AÇILIMDA YENİ AŞAMA

AK Parti hükümetinin başlattığı 'açılım süreci'nin bu planla çok farklı bir aşamaya gelmiş olduğu ortaya çıkıyor. Hafızalar biraz tazelenirse 3 Mayıs 2010'da Adalet Bakanlığı, İmralı'da 11 yıldır görev yapan 12 Bordo Bereli timinin geri çekildiğini ve güvenliğin Jandarma'ya bırakıldığını açıklamıştı. Bu karardan sonra Öcalan, örgüte eylemsizlik kararı aldırmıştı. Devletin derinindeki bir kesim, geçmişte İmralı üzerinden örgüt eylemlerini yönlendiriyordu. Şimdi bu süreç tamamen tersine döndü. Yani terörün bitirilmesi için geri sayım çoktan başladı. Büyüyen ve küresel bir güç haline gelen Türkiye (Ben değil ABD söylüyor) bu 'ur'dan büyük bir devletin yapabileceği şekilde kurtuluyor. Daha fazla demokrasi için gereken adımlar bir bir atılırken ülkenin enerjisini çalan ve sıçramasını engelleyen 'sipariş bela' da son buluyor... H

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber