Şimşek de sosyal medyaya girdi, Twitter'da sorun dinleyecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Ekim 2010 22:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Can BİÇER

Teknoloji merakıyla bilinen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'a üye olan siyasetçiler arasına katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dahil devletin pek çok üst düzey yöneticisinin kullandığı Twitter'a, Maliye Bakanı Şimşek de üye oldu.

Soruları yanıtlayacak

Sanal alemde gündemin ilk sırasına oturan Şimşek, Twitter'da vatandaşın sorununu dinleyecek. Şimşek, Twitter hesabını doğrularken, ?Haftada bir gün cuma ya da cumartesi bir saat vatandaşın sorularını yanıtlayıp, sohbet edeceğim? dedi. Twitter'da daha önce kullanıldığı için ?mehmetsimsek' ismini alamayan Maliye Bakanı'nın Twitter hesabı ?Memetsimsek' oldu. Şimşek'i Twitter'da takip edenlerin sayısı ilk gün 500'ü aştı.

Twitter saati

Şimşek ise Twitter'dan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve Ak Parti milletvekilleri Edibe Sözen, Mehmet Emin Ekmen, Halide İncekara gibi isimleri takip etmeye başladı. Sanal alemde Şimşek'i ilk karşılayan isimler arasında AK Partili Edibe Sözen yer aldı. Şimşek, Sözen'in ?Kabinenin hem mütevazi, hem de donanımlı bakanlarından Mehmet Şimşek hoşgeldiniz? sözlerine teşekkür etti. Şimşek, sayfasına şunları yazdı: ?Hepinize gösterdiğiniz ilgi ve alaka için teşekkür ederim. Sorularınıza ?Maliye Bakanı'yla Twitter saati'nde cevap vereceğim. ?Twitter saati'ni yarın belirleyeceğim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber