Eğitimcilere göre Adana'daki başörtüsü girişimi provokasyon

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2010 17:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'da başörtülü olarak okula girmek isteyen ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Tuğba Y.'nin şimdiye kadar okula başı açık olarak girdiği bildirildi.

Okulun kapısına kadar başörtülü gelen öğrencinin burada başını açarak okula girdiği öğrenildi. Baba Hüseyin Yosunkaya, bu ani karar değişikliğini kızının verdiğini iddia etti. Muztazaflarla Dayanışma Derneği Adana İl Başkanı olan Hüseyin Yosunkaya, bu konuda çevre baskısının olmadığını söyledi.

Yaklaşık bir yıldır başörtüsü takan Tuğba Y.'nin okula artık bu şekilde gideceğini söylediği baba Hüseyin Yosunkaya, bu konuda kızına müdahale etmeyeceğini ve kararını desteklediğini bildirdi.

Başörtüsünün üniversitelerde ve diğer eğitim kademelerinde de serbest olması gerektiğini ifade eden Baba yosunkaya, şu ana kadar okula başı açık giren kızının bu ani karar değişikliğinin sebebini ise kızının düşüncesine bağladı.

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise Tuğba Y.'nin uzun zamandır okula başı açık geldiğini, şimdiye kadar sorun yaşanmadığını ifade ederek bunun bir provokasyon olduğunu ifade etti. Yetkililere göre bu davranış, Meclis'te görüşülecek 'Üniversitelerdeki başörtüsünü çözme girişimi'ni engellemeye dönük bir provokasyon.

13 yaşındaki kızını Kanuni İlköğretim Okulu'na başörtülü göndermek isteyen baba Hüseyin Yosunkaya, aynı zamanda Mustazaflarla Dayanışma Derneği Adana Şube Başkanı. Dernek, Hizbullah Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu iddiasıyla birkaç kez polis tarafından basılmıştı. Mustazaflarla Dayanışma Derneği Şube Başkanı olan Hüseyin Yosunkaya, bu kimliğini bugüne kadar kullanmadığını söyledi. Kızı başörtülü okula alınmadığı için Adana Adliyesi'ne giderek savcılığa suç duyurusu dilekçesini veren Yosunkaya, "Sonucu bekleyip göreceğiz." dedi.

Geçtiğimiz yıl Diyarbakır'da da benzer bir olay yaşanmıştı. Yenişehir'de Hamravat İlköğretim Okulu 6-A sınıfı öğrencisi Ece Nur Özel (12), derslere başörtüsüyle girmek istemiş ancak izin verilmemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber