İşte 4 elektrikli minik otomobil

Haber Giriş : 22 Ekim 2010 17:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Elektrikli otomobillerden geleceğin araçları olarak bahsediliyor. Tanımında her ne kadar gelecek kavramları ifade edilse de elektrikli otomobillere bugün bile isteyen herkes sahip olabilecek.

Elektrikli otomobillerden geleceğin araçları olarak bahsediliyor. Tanımında her ne kadar gelecek kavramları ifade edilse de elektrikli otomobillere bugün bile isteyen herkes sahip olabilecek. İşte dünyada satışta olan dört minik elektrikli otomobil:

Mitsubishi i-MiEV - 3 metre 40 santimlik Minik Japon, 5 kapı ve 4 koltuğa sahip ve otomobil tek bir şarjda 100,5 kilometre katedebiliyor. Piller koltukların altında yer alıyor. Şehir içi ve abartıya kaçmalan ailelerin hafta sonu alışverişleri için bile makul boyutlara sahip olduğu varsayılabilir. i-Miev'in Avrupa'daki fiyatı ise 34 bin 390 Euro.


Fiat 500 E - Retro otomobil modasının önde gelen modellerinden biri olan Fiat 500'e elektrik verilirse böyle olur desek yeridir. Akülere yer açmak, ancak 4 koltuktan taviz vermemek için yüksetilen otomobil tek bir şarjla 130.2 kilometre yol alabiliyor. Bu ekonomik araca şimdiden sahip olabilmek için ise 60 bin Euro para vermeniz gerekiyor ki bu neredeyde en üst seviye bir E Class Mercedes fiyatı.


Smart ED Coupe - Tam bir şehir içi otomobili olan, park yerine diklemesine bile bırakabileceğiniz Smart ED Coupe'nin şu an için tek dezajantajı var. Bu aracı hala satın alamıyorsunuz. Avrupa'da 700 Euro'ya varan aylık ödemelerle kiralanabilen iki kişilik ED Coupe, tek bir şarj ile 136,8 kilometre yol alabiliyor. Smart ED Coupe, iki yıl içinde seri olarak üretilmeye başlanacak.


Mini E - Piyasadaki diğer araçlara göre en verimli bataryaya sahip olan Mini E bir şarjda 154.4 kilometre yol yapabiliyor. Ancak bu menzil için otomobilin arkadaki koltukları feda edilerek araç iki kişilik hale getirilmiş. Şu anda belirli müşterilerin sadece kiralama yoluyla 6 aylığına sahip olabildiği Mini E'nin önümüzdeki yıllarda seri üretimi planlanıyor.

Bu minik modeller arasında en uzun menzil ve performansı 2 kişilik Mini sağlıyor. Ancak maliyeti ve paket özellikleri dolasıyısıyla Japon Mitsubishi i-Miev ön plana çıkıyor. i-Miev, gündüz işinize gidip, akşamları ve hafta sonlarında aile gezisi için yeterli oluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber