Kızını Başörtüsüyle okula gönderen baba: CHP il başkanı, yardım sözü verdi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Ekim 2010 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da 7. sınıf öğrencisi kızını ilköğretime başörtüsüyle gönderen Murat Ö. ilginç bir iddiada bulundu.

Provokatif eylem öncesinde CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer ve İstanbul İl Başkan Yardımcısı Süleyman Berberoğlu ile görüştüğü ortaya çıkan Murat Ö., "CHP'liler, kızımın başörtüsüyle okula gidebilmesi için bana yardımcı olacaklarını söylediler." dedi. CHP'li Değer, Murat Ö.'yle görüştüğünü doğruladı. Ancak çocuğunun başörtülü şekilde okula alınacağına dair söz vermediğini savundu.

Üniversitelerde başörtüsü sorununun çözümüne yönelik adımların atıldığı günlerde Adana, Gaziantep ve Diyarbakır'dan gelen haberler gündemin ilk gündem maddesi olmuştu. Üç aile, ilköğretim öğrencisi kızlarını başörtüsüyle okula göndermek istiyordu. Konu gazete sayfalarında büyük puntolarla verildi. Ancak önceki gece ilginç bir gelişme yaşandı. Diyarbakır'da kızını başörtüsüyle okula göndermek isteyen Murat Ö. isimli baba Kanaltürk'te yayınlanan 'Ters Cephe' programına telefonla bağlandı. İlginç açıklamalar yaptı. Murat Ö. kendisine yöneltilen provokatif eylem suçlamalarını reddetti. CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'le, İstanbul İl 2. Başkanı'nın kendisine yardımcı olmak için söz verdiklerini açıkladı. AK Parti'nin ise kendisine destek vermediğini belirtti. Kızı hakkında tutanak tutulup psikolojik baskı yapıldığını ileri süren baba, şu ifadeleri kullandı: "Bu işlerin provokatif olmadığını herkes çok iyi biliyor. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na gittim. İstanbul il başkan yardımcısı, bir avukat var. Onunla da bire bir görüştüm. Aynı konuyla ilgili CHP Parti Meclisi Üyesi Mesut Değer'i de aradım. CHP'liler benim işimle ilgileneceğini söyledi. Yani benim kızımın başörtüsüyle okula girebilmesi için yarımda bulunacaklarını dile getirdi."

Programın katılımcılarından olan Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli'ye de konuyla ilgili mailler gönderdiğini belirten Murat Ö., bunu kanıtlayabileceğini de aktardı. Baba Murat Ö., Zileli'nin de kendisine yardım edip kızını başörtüsüyle okula aldırabileceğini, bunun için gayret edeceklerini söylediklerini anlattı. Ancak Zileli, bu şekilde bir mail almadığını söyledi. Zaman'a konuşan Murat Ö., CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Başörtüsü sorununu biz çözeriz." deyince CHP'ye gittiğini anlattı. İl Başkanı Muzaffer Değer'in kendisine yardımcı olma sözü verdiğini kaydeden Murat Ö., ardından o dönemde İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan Süleyman Berberoğlu ile görüştüğünü söyledi. Berberoğlu'nun, "Merak etme sana yardımcı olacağız. Kılıçdaroğlu 3 Eylül'de Diyarbakır'a geldiğinde seni kendisiyle görüştürürüz." dediğini aktaran Murat Ö., daha sonra herhangi bir gelişme yaşanmadığını kaydetti.

CHP İL BAŞKANI: EVET, KENDİSİYLE GÖRÜŞTÜM

CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, Murat Ö.'nün daha önce kendisini ziyarete geldiğini doğruladı. Murat Ö.'ye, ilköğretim öğrencisinin başı örtülü şekilde okula alınmasının mümkün olmadığını söylediğini iddia eden Değer, şu ifadeleri kullandı: "Bu çocuğun babası İl Valiliği İnsan Hakları Kurulu'na çocuğunun başörtülü okuması için müracaat etmiş. O dönemki Diyarbakır İl Valisi Hüseyin Avni Mutlu heyetindeki kurul böyle bir şeyin olamayacağı kararını vererek, talebi reddetmiş. 8 ay sonra çocuğun babası beni ziyarete geldi. Bana kurula müracaatının ve reddedilişinin bulunduğu dosyayı getirdi. Ben de ilköğretimde ve ortaöğretimde başörtülü öğrencinin okuyamayacağını ifade ettim. Baba ise 'Çocuğumu başı açık olarak okula göndermek istemiyorum' dedi ve dosyasını bırakıp gitti."

İSMAİL AVCI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber