CHP'li başkan partisinin başörtüsü politikasına tepki için istifa etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2010 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'nun Topçam beldesinin CHP'li Belediye Başkanı Erhan Köleoğlu, partisinin başörtüsü konusunda çözümsüzlükten yana tavır sergilemesinden dolayı partisinden istifa etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dillendirilen 'başörtüsünü çözelim' önerisinin ardından halktan büyük destek aldığını söyleyen Köleoğlu, "Referandum öncesi İstanbul'da asılan 'başörtülülere rahibe benzetmesi yanlışlıkla oldu' diyerek halkı yatıştırdım. İstifa etmekten vazgeçtim. Ancak son olarak başörtülülere eğitim yasağının kaldırılışında mutabakat sağlanacağına inanırken, yetmezmiş gibi bir de Cumhuriyet resepsiyonu Sayın Cumhurbaşkanı'mız Abdullah Gül'ün eşi başörtülü diye CHP yöneticileri tarafından protesto edilerek gidilmeyeceği ilan edildi. Biz taban olarak halkımıza din düşmanı değil, dinin içinde bir partiyiz derken, tepemizdekiler bizi din düşmanı gibi gösteriyor. Bu şartlar altında CHP içerisinde siyaset yapılmayacağına inancım tam olduğundan istifa dilekçemi partiye verdim." dedi.

Topçam beldesinde 3 bin kişinin yaşadığını söyleyen Köleoğlu, "Seçimlerde başörtülü ya da açık demeden herkesten oy istiyoruz. Şimdi başörtülü vatandaşımız, kızımız geliyor. 'Başkanım size oy verdim, hakkımı savunun' diyor, bu şartlarda nasıl senin hakkını CHP savunur derim ki. Yukarımızdakiler koltuk sevdasında, çözüm isteyen yok." diye tepkisini dile getirdi.

Herhangi bir partiye geçmeyerek bağımsız olarak belediye başkanlığını yapacağını hatırlatan Köleoğlu, "Yıllardır siyaset yaptığım partime vatandaşlarım adına tepki olsun diye istifa ediyorum. Parti içerisinde görüştüğüm arkadaşlardan başka illerde de var. İstifalar peşi sıra bu yanlış politikalarla gelecek. Demokrasiden bahseden bir parti, insanına demokratik olmalı. Başörtüsü yasaklansın zihniyeti bu yüzyılda artık söylenemez." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber