'Kırmızı plaka' isyanı

Haber Giriş : 16 Mart 2005 03:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te AKP'li milletvekilleriyle öğle yemeğinde buluştu. Yemekte Adana Milletvekili Zeynep Ayhan Tekin, kadın milletvekillerinin erkek meslektaşlarının karşısında ezildiğinden yakındı. Tekin 'Kadınlar olarak boyumuzun ölçüsünü aldık. Bizi eziyorlar. Saygınlığımız yok. İmaj açısından kadınların Meclis'te komisyon başkanı gibi yerlere getirilmesi iyi olurdu. Kırmızı plakalı Meclis arabaları kadınlara verilmiyor' dedi.

AKP kokarsa ne olur?

Zeynep Ayhan Tekin ile Hatay Milletvekili Fuat Geçen yemekte, yolsuzluk iddialarıyla ilgili de uyarı mesajı verdi. Zeynep Ayhan Tekin ile Fuat Geçen, bakanlara yolsuzluk dosyaları verdiklerini, ancak bakanların bunlarla ilgilenmediğinden yakındı.

Geçen ise halkın AKP'yi tuz gibi gördüğünü söyleyerek, 'Tuz kokarsa ne olur? AKP kokarsa ne olur? Halkın umudu kırılacak' diyerek endişesini dile getirdi. Tekel'e makine alımıyla ilgili Maliye Bakanı'nun yanlış yaptığını ifade eden Geçen, illerde kamuoyunda mırıldanmaların olduğunu vurgulayarak, bir yolsuzluk komisyonu kurulup illerin taranması önerisinde bulundu.

Erdoğan ise vekillere 'yolsuzlukları genelleştirmeyin' diyerek olayların tek başına değerlendirilmesini istedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber