Başbakan, Mumcu'yu mahkemeye veriyor

Haber Giriş : 16 Mart 2005 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, milletvekili seçilme hakkı karşılığında YÖK Yasası'nın geri çekilmesi için CHP lideri Deniz Baykal'la pazarlık yaptığını iddia eden Erkan Mumcu'yu dava etmeye hazırlanıyor.

AK Parti ve bakanlıktan istifa eden Mumcu'nun basına yansıyan açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan'ın, avukatlarına ?Gerekeni yapın.? talimatı verdiği öğrenildi. Konuyu incelediklerini belirten Başbakan'ın eski avukatı Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, dava açabileceklerini söyledi. Alınan bilgilere göre, AK Parti'nin önceki gün yapılan MYK toplantısında Mumcu'nun sözleri gündeme geldi. Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal ile YÖK Yasası'nı geri çekme gibi bir pazarlık yapmadığını anlattı. Erdoğan, Baykal'ın da bu iddiayı yalanladığını hatırlattı. Parti yöneticileri de, ?Bu iftira karşılıksız kalmasın.? diyerek dava açılmasını istedi. Erdoğan'ın, talimatı üzerine AK Parti'nin hukukçuları çalışmaya başladı. Mumcu'ya tazminat davası açılıp açılmayacağı birkaç gün içinde netlik kazanacak. Erdoğan'ın mahkemeye gideceği yönündeki haberlerin duyulması üzerine Erkan Mumcu yazılı bir açıklama yaptı. Vatan gazetesinde yayınlanan röportajında gizli görüşme ve pazarlıktan söz etmediğini belirten Mumcu, ?Bu iddialar gazetenin başka bir haberinde ve benim ifadelerimden bağımsız olarak ileri sürülmüştür.? dedi.

Eski bakan, yarın resmen ANAP'lı olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile AK Parti'den istifa eden Erkan Mumcu, resmen ANAP'lı oluyor. Mumcu'nun üyelik formu, yarın toplanacak ANAP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında onaylanacak. Toplantıya Mumcu'nun da davet edildiği öğrenildi. 19 Mart Cumartesi günü düzenlenecek törende ise başta Mumcu olmak üzere ANAP kökenli birçok isme parti rozeti takılacak. Mumcu'nun, ANAP Genel Merkezi'nde düzenlenecek törenden sonra 2 Nisan'da gerçekleştirilecek olağanüstü kongre için adaylığını açıklaması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın partiye katılımı için yapılan görüşmeler de devam ediyor. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Abdülbaki Erdoğmuş, Gürtuna ile görüşmelerin olumlu geçtiğini, cumartesi günü kendisinin partiye katılabileceğini söyledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber