Sağlıkta skandal bitmek bilmiyor

Haber Giriş : 16 Mart 2005 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Karacabey'de, doğum sancıları çeken bir kadın ambulans verilmeyince, kocası tarafından otobüsle hastaneye götürülmek istendi. Anne karnındaki bebek yolda öldü.

Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde, doğum sancıları çeken bir kadının karnındaki bebeğin ambulans verilmeyince, kocası tarafından otobüsle hastaneye götürülürken öldüğü iddia edildi. Bebeği karnında ölen ve hayati tehlikeyi yeni atlatan anne, kendilerine tatil olduğu için ambulans verilmediğini ileri sürdü.
Edinilen bilgiye göre, olay saatlerinde Yeni Mahalle 278. Sokak'ta meydana geldi.

İşçilik yaparak 8 çocuğuna bakan Fasih Abak (41), doğum sancıları çeken karısı Melesi Abak'ı (36) Karacabey Devlet Hastanesi'ne götürdü. İlk müdahalesi burada yapılan Melesi Abak'ın durumunun ciddi olduğu, bunun için Bursa'ya sevk edilmesi gerektiği bildirildi. Maddi imkansızlık içinde olduğunu söyleyen yeşil kartlı Fasih Abak, eşi için ambulans talep etti. Fakat iddiaya göre, hastanın bu talebi tatil olduğu gerekçesiyle reddedildi.

Sancılar içinde kıvranan eşiyle aktarmalı olarak 60 kilometre yol kat eden Fasih Abak, karısını Karacabey'den Bursa'ya götürdü. Hayati tehlike kaydıyla Zübeyde Hanım Doğum Evi'nde yoğun bakıma alınan Melesi Abak'ın bebeğinin karnında öldüğü anlaşıldı. Zehirlenme riski taşıyan Abak, ameliyatla sağlığına kavuşurken, bebeğinin ölüm haberiyle yıkıldı.

Acılı anne, tatil olduğu gerekçesiyle kendilerine ambulans verilmediğini söylerken, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Bebeğiyle birlikte 23 yıllık hayat arkadaşını da kaybetmenin korkusunu yaşayan baba Fasih Abak soluğu adliyede aldı. Eşinin yeniden hayata dönmesinin mutluluğuyla, bebeğini kaybetmenin acısını birarada yaşayan baba Abak, Karacabey Devlet Hastanesi'ndeki görevlilerin cezalandırılmasını istedi. Olayı anlatırken gözleri dolan Abak, "Hastane görevlileri ambulans vermeyerek, bebeğimin ölümüne sebep oldular. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" diyerek, tek sayfadan oluşan dilekçesini savcılığa ibraz etti.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, annesinin karnında hayatını kaybeden bebeğin ölümüyle alakalı soruşturma başlatırken, Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Nevin Demir ise, eksik kadroyla tam randımanlı hizmet vermeye çalıştıklarını ifade ederek, "Tatil denilerek ambulans verilmemesi söz konusu olamaz. Bizler 24 saat hizmet veriyoruz. Tüm personelimiz büyük bir fedakarlıkla hizmet veriyor. Hastanede tek bir kadın doğum uzmanı var. Aslında hastanın bu kişi tarafından muayene edilmesi gerekirdi, fakat o doktor olmadığı için ebe tarafından ilk muayenesi yapılmış. Doğum açıklığı olmadığı için bebeğin otobüsle gitmesinde sakınca görülmemiş. Ebenin yönlendirmesi üzerine bir doktor da durumu hastaya izah etmiş" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber