KPSS'ye kalemsiz ve takısız girin

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Ekim 2010 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esra KAYA

Kopya skandalı ile aylardır gündemden düşmeyen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri Testi, yarın yapılacak.

Kopya ve soru hırsızlığı iddiaları nedeniyle iptal edilen sınav için ÖSYM olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. İptal edilen sınavda 100 ve üstünde doğru yanıt vererek yüksek puan alan ve şüphelenilen 3 bin 227 aday ikamet adreslerininin bulunduğu illerde sınava giremeyecek. Bu adaylar sadece Ankara ve İstanbul'daki sınav salonlarında sınava katılacak. Sınav, Türkiye'de 81 il merkezinde ve KKTC'de Lefkoşa'da yapılacak. Sınava öğretmen adayı 294 bin 909 aday katılacak. Saat 09.30'da başlayacak olan sınavda adaylara 120 soru sorulacak.

Adaylar sınava sadece kendilerine ÖSYM tarafından gönderilmiş olan sınav giriş ve kimlik belgesinin aslı, özel kimlik belgesi ve bir adet vesikalık fotoğraf ile girebilecekler. Özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı ya da pasaport kabul edilecek.

Tuvalete çıkmak yasak

Kopya önlemi olarak adayların sınava girerken üzerlerinde cep telefonu, kol ya da cep saati, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, broş, yüzük, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik cihaz bulundurmalarına izin verilmeyecek. Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak. Adayların kalem, silgi, kalemtıraş, saat ve yiyecek- içeceğini ÖSYM temin edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber