KPSS sınavında didik didik aradılar - FOTO GALERİ

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2010 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınav başlamadan önce emniyet görevlileri tarafından kimlik ve güvenlik kontrolleri yapılarak binalara alınan adaylara, sınav süresince yeni belirlenen kurallar uygulandı. Adayların üzerleri, cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlara karşı hem elle, hem de dedektörle tek tek arandı. Adaylar ayrıca saç tokalarından metal paraya kadar aranarak, aksesuar veya araç gereçle sınava girmelerine izin verilmedi.

Adaylara, kalem, silgi, kalemtıraş, su, şeker ve peçete, ÖSYM tarafından dağıtıldı.

Birkaç yıl önce başlatılan sınav esnasında tuvalete gidebilme izni, KPSS'de soruların sızdırıldığı iddiaları nedeniyle kaldırıldığı için, sağlık raporu bulunanlar hariç adaylara sınav sırasında tuvalete gitme izni verilmedi.


-GÖNÜLLÜ EMANETÇİLER-

Bu arada, sınav kurallarına ilişkin duyuruları takip etmeyen adaylar, ilginç görüntülere neden oldu. ÖSYM'nin, yanlarında kalem, silgi, metal para, saat, aksesuar gibi eşyalar getirmemeleri duyurusunda bulunmasına karşın bunlarla gelen adaylar zor durumda kaldı.


-KALEMDEN ŞİKAYET-

Sınavdan çıkan adaylar, genellikle ÖSYM'nin dağıttığı kalemlerden şikayetçi oldu. Bir aday, ''ilkokuldan beri ilk kez kurşun kalem ve kalemtıraş kullandım'' derken, bir başkası kalemlerin kalitesizliğinden şikayetçi oldu.

Bazı adaylar soruları iptal edilen sınavdakinden daha zor bulurken, adaylar genellikle soruların kolay olduğu konusunda birleşti.

İŞTE O MANZARALAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber