İşte adım adım canlı bomba saldırısı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Kasım 2010 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör uzmanları Taksim'deki saldırının nasıl gerçekleştiğine dair en olası senaryoyu yazdı. İşte adım adım canlı bomba saldırısı.

? 25 yaşlarında, uzun saçlı, iyi giyimli ve günlük traşlı terörist, İstiklal Caddesi üzerinden yürüyerek geldi.

? Terörist, ilk çevik kuvvet aracının bulunduğu doğru yürürken, bariyer önünde polis müdahalesiyle karşılaştı.

? Nöbetçi polis, teröristi iterek uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada dedektör köpek de saldırgana doğru yaklaştı.

? Terörist, bu sırada sırt çantada bulunan bombanın butonuna bastı.

? Canlı bombanın sırt çantasında, her ikisi de 4'er kilo olan plastik patlayıcı bulunduğu, birinin patladığı ancak diğerinin patlamadığı, bununda iki patlayıcı düzeni arasındaki bağlantının sağlanamaması ve ilk patlamanın ikinci patlamayı tetiklememesinden kaynaklandığı görüldü.

ACİL BİR EMİRLE HAREKETE GEÇMİŞLER

? Her iki bombayı da çelik buz kovalarının içine koyan saldırgan parça tesiri etkisiyle can kaybını arttırmayı hedefliyordu. Güngören'deki saldırıda da bomba düdüklü tencereye konulmuştu. Saldırının aynı ekip tarafından düzenlenme ihtimali de var.

? Terör uzmanları, patlamayan iki bombanın da alel acele bir şekilde hazırlandığını tespit etti. Patlayıcılarda bugüne kadar sadece PKK tarafından kullanılan Avusturya yapımı fünye bulunuyordu.

HEDEFE ULAŞAMADI

Polis tarafından fark edilen saldırgan, araca binmeye çalışırken engellenince üstündeki bombayı erken patlattı. Eylemde polis köpeği ve canlı bombadan başka ölen olmadı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber