Flaş!... Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav'ı görevden aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2010 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'de bugün yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısı iptal edildi. Saat 14.30'da başlaması gereken toplantı öncesinde Genel Sekreter Önder Sav ve ekibinin 'tüzük kurultayı' yapılması için imza topladığı öğrenildi. CHP'de bu gelişmeler yaşanırken Kılıçdaroğlu Önder Sav'ın yerine yeni genel sekreter atadı. CHP'nin yeni genel sekreteri Nihat Matkap... Kılıçdaroğlu birazdan bir basın açıklaması yapacak ve yeni yönetim listesini açıklayacak. Kılıçdaroğlu'nun yeni listesinde Önder Sav ve Hakkı Süha Okay'ın ismi yok...

KILIÇDAROĞLU YENİ YÖNETİMİ AÇIKLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürürlükte bulunan tüzük uyarınca CHP'nin yeni yönetimini belirledi. Yeni yönetimde Önder Sav ve Hakkı Suha Okay yer almadı.

Kılıçdaroğlu, tüzük tartışmalarının ardından bugün yapılması öngörülen, ancak kendisi tarafından iptal edilen Parti Meclisi (PM) toplantısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kendisinin saat 16.30'da basın açıklaması yapacağı belirtilen açıklamada, yürürlükte bulunan tüzük uyarınca belirlediği 13 genel başkan yardımcısı ve genel sekreterin isimlerine de yer verildi. Yeni belirlenen Genel Başkan Yardımcıları ve genel sekreterin isimleri şöyle:

Genel Başkan Yardımcılıkları

-Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri: Gürsel Tekin,

-İdari ve Mali İşler: Hurşit Güneş,

-Seçim ve Hukuk İşleri: İsa Gök,

-Tanıtım, Basın ve Propaganda: Süheyl Batum,

-Yerel Yönetimler: Alaattin Yüksel,

-Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve STK'lar: İzzet Çetin,

-Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeler: Oğuz Oyan,

-Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kolları: Gülsün Bilgehan,

-Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kolları: Gökhan Günaydın,

-Ekonomik ve Mali Politika: Umut Oran,

-Halkla İlişkiler: Mehmet Ali Özpolat,

-Ar-Ge BYK Platformu: Sencer Ayata,

-Parti İçi Eğitim :Melda Onur.

Genel Sekreterliğe ise Nihat Matkap getirildi.

Öte yandan PM toplantısı kararının alınmasının ardından dün gece Kılıçdaroğlu başkanlığında, Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcılarının katılımı ile yaklaşık 3 saat süren bir toplantı yapılmış, toplantı sonrası yapılan açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının CHP Tüzüğü ile ilgili uyarısı üzerine yapılan değerlendirmeler sonunda, ''Bu süreçte kurultay düşünülmediği'' bildirilmişti.

Ancak, Merkez Yönetim Kurulu listesinde çıkan anlaşmazlık nedeniyle Genel Sekreter Önder Sav başkanlığındaki bir grup PM üyesi ''tüzük kurultayı'' toplanması istemiyle imza toplamasının ardından PM toplantısı ertelenmişti.

Son dakika kararıyla iptal edilen CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi Genel Sekreter Önder Sav ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasında ipler gerildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 13 Genel Başkan Yardımcısı ve 1 Genel Sekreteri belirledi ancak Kılıçdaroğlu'nun listesine karşı çıkan Sav önderliğindeki PM üyeleri tüzük kurultayının toplanması için imza toplamaya başladı. Sav'ın şu saatlere kadar 50 kişinin isminin olduğu bir imza listesi oluşturduğu belirtiliyor.

PM toplantısında Önder Sav'ın istemediği bir liste oluşması halinde imzaları topladığı önergeyi sunacağı iddia ediliyordu.

Önergenin verilmesi durumunda Kılıçdaroğlu'nun da 'o zaman genel başkanın da seçileceği bir kurultay yapılsın' restini çekebileceği öne sürülüyordu.

KILIÇDAROĞLU İPTAL ETTİ, SAV PM'Yİ TOPLADI

Kılıçdaroğlu ve Sav arasında tırmanan gerginlik nedeniyle saat 14.30'da başlaması planlanan PM toplantısı Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından iptal edildi. Ancak Sav, şu saatlerde Parti Meclisi'ndeki isimlerle toplantı yapıyor. PM'de 56 üyenin tüzük kurultayının toplanması yönünde görüş bildirdiği ve 27-28 Kasım tarihi üzerinde durdukları ifade ediliyor.

Parti Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada ''Genel Başkan Parti Meclisi toplantısına katılmamıştır'' denildi.

CHP'DE YENİ YÖNETİMİ KILIÇDAROĞLU AÇIKLAYACAK

Önder Sav'ın PM üyeleri ile toplantısı sürerken Kılıçdaroğlu da Genel Merkez'de Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hurşit Güneş, İzzet Çetin ve Süheyl Batum'la durum değerlendirmesi yapıyor.

Kılıçdaroğlu'nun saat 16.30'da basın toplantısı yapacağı ve 14 kişilik kendi yönetim listesini açıklayacağı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun MYK listesinin Gürsel Tekin, Umut Oran, Hurşit Güneş, İsa Gök, Oğuz Oyan, Gülsüm Bilgehan, Gökhan Günaydın, Alaattin Yüksel, İzzet Çetin, Sencer Ayata, Melda Onur, Mehmet Ali Özpolat ve Süheyl Batum'dan oluştuğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun listesinde Önder Sav ve Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın ismi bulunmuyor.

CHP'de yeni yönetimde Gürsel Tekin Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olurken bu görev, değişiklik öncesinde eski Genel Sekreter Önder Sav'ın sorumluluğundaydı.

CHP'YE YENİ GENEL SEKRETER

CHP'nin yeni genel sekreteri değişti. CHP'de Önder Sav'ın yerine yeni genel sekreter Nihat Matkap oldu.

SAV'DAN GECE YARISI TOPLANTISI

Dün akşam Kılıçdaroğlu ile Sav arasında gerginliğin sona erdiği ve yeni tüzük için Kurultay'a gidilmemesi yönünde karar alındığı belirtilmişti.

Ancak Önder Sav ve ekibinin gece bir toplantı yaptığı ve Merkez Yönetim Kurulu'nda kendilerine yakın isimler olmazsa tüzük kurultayı yapılması için imza toplanması yönünde karar aldıkları ortaya çıktı.

YARGITAY 'TÜZÜK KURULTAYINA GEREK YOK' DEMİŞTİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dün CHP'ye gönderdiği yazıda yeni bir tüzük kurultayına ihtiyaç olmadığını belirtmişti.

UMUT ORAN'I HAZIRLIYOR İDDİASI

CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan seçimli kurultay için ısrar etmesi durumunda, Önder Sav'ın ya kendisinin aday olacağı ya da CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ı aday göstereceği konuşuluyor.

BAYKAL'DAN İLK YORUM

Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın partide yaşananlar hakkında yakın çevresine ''Acı bir tablo'' yorumunda bulunduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber