Hangi MYK geçerli tartışması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2010 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP tarihinin en önemli krizlerinden birinin yaşandığı saatlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 12. kattaki makam odasından hiç çıkmadı. Önder Sav ve ekibinin ?Görevimizin başındayız? açıklaması ise ?Hangi MYK geçerli?? tartışmasını başlattı; gözler Yargıtay'ın bu konuda vereceği karara çevrildi.

Kılıçdaroğlu, 2. kattaki basın toplantısı odasına inmeden önce partinin üç asansöründen ikisi 12. katta kilitlendi. Bu şekilde asansörün Kılıçdaroğlu ve yeni MYK üyeleri dışında kullanılması önlendi. Sav ise 4. kattaki İsmail Cem Parti Meclisi Salonu'nu üs olarak belirledi. Sav, Kılıçdaroğlu olmadan başlattığı Parti Meclisi toplantısının yapıldığı salondan hiç ayrılmadı. Salonun, dışındaki fuayede ise Sav'a yakın partililer nöbet tuttu. Hakkı Süha Okay'ın, ?Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı MYK yasal değildir, mevcut MYK yürürlüktedir? açıklaması genel merkezin nasıl paylaşılacağı tartışmalarını da beraberinde getirdi. Sorun, Sav ekibinin odaları boşaltmasıyla akşam çözüldü.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu'nun, yeni tüzüğe göre yaptığı, MYK operasyonunu Siyasi Partiler Yasası'na (SPY) uygun bulursa vize verecek. Başsavcılık, Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'sını yeni tüzüğe ve SPY'ye aykırı bulursa, bu kez Anayasa Mahkemesi'ne ihtar başvurusu yapabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber