4C'ye geçen tekel işçisinin gözü yargıda

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 04 Kasım 2010 08:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

GÜLŞEN CEBECİ BALLIM

İSTANBUL - Özelleştirmelerin ardından kendilerine önerilen 4C statüsüne karşı çıkarak 78 gün oturma eylemi yapan Tekel işçilerinin tamamı 4C kapsamında kamu kurumlarına yerleştirildi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda önceki gün, geçen yıl Ankara'da tekel fabrikası kapatıldığı için mağdur oldukları gerekçesiyle eylem yapan Tekel işçilerini hatırlatan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, başvuran son 750 kişilik grubun da 4C kapsamında kamu kurumlarına yerleştirilme yazılarının imzalandığını açıkladı.

Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, ?Sıkıntı yaşanmaması için işçilere 4C'ye geçmelerini tavsiye ettik? dedi. Ancak kamuda çalışmaları için davanın devam ettiğini söyleyen Türkel, Anayasa Mahkemesi'nin 10 gün içinde 4C statüsünü tamamen ya da kısmen iptal etmesini beklediklerini açıkladı. Türkel, ?9700 tekel işçisi 4C kapsamında geçici olarak kamuda istihdam edilecek. Ancak işciler memur statüsünde değil ve özlük haklarını alamadı. Sözleşmeli oldukları için 11 aylık çalışmadan sonra sözleşmeler yenilenmeyebilir? dedi. Mağduriyetlerini Anayasa Mahkemesi Başkanı'na anlattıklarını kaydeden Türkel, ?İptal kararı çıkmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğiz? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber