Öğrencilere notmatik cihazı

Haber Giriş : 16 Mart 2005 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Orhan Gazi Lisesi Türkiye'de bir ilke imza attı. Bin 500 öğrenci kapasiteli okulda öğrenciler notlarını ve devamsızlıklarını artık kendilerine ait kartla okulda hizmete açılan notmatikten öğrenecekler.

Notmatik'in açılışı sebebiyle okulda düzenlenen törene katılan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, bir öğrencinin kartıyla ilk denemeyi yaptı. Çağın teknoloji çağı olduğunu belirten Küçük, notmatik sayesinde öğrencilerin kendilerini daha sık kontrol etme imkanı bulacağını ifade ederek, "Notmatik sayesinde öğrenciler kendilerini daha sık kontrol etme imkanı bulacak. Makinadan kartlarını geçirerek kendileriyle ilgili bilgileri daha sağlıklı öğrenebilecekler" dedi.

Benzer makinadan diğer okullara da kurulması için çalışmalar yapılacağını ifade eden Küçük, bu konudaki çalışmaları takip edeceğini kaydetti.

Okul yönetiminin kendilerine verdiği katlarla notmatikin bulunduğu bölüme gelen öğrenciler, ders durumlarını öğrendiler. Kartları makinada okutarak karşılarına çıkan ekranda ders notları ve devamsızlıklarını inceleyen öğrenciler, notmatiğin büyük kolaylık sağlayacağını ifade ettiler.

Şanlıurfa Orhan Gazi Lisesi yönetimi ve okul aile birliği tarafından alınan Notmatik'in 3 bin 250 YTL'ye mal olduğu

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber