Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevde yükselme sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Kasım 2010 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlığımızca 31.12.2005 tarih ve 26040 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" hükümlerine göre Bakanlığımızda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yapmakta olan personel için, Sayman ve Sivil Savunma Uzmanı unvanlı kadroda Görevde Yükselme Eğitimi ve Sınavı açılması ile ilgili 03.11.2010 tarih ve 2010/5 sayılı Genelge İl Müdürlüklerimize gönderilmiş olup, ayrıca http://www.tarimpersonel.gov.tr adresinde yayınlanmıştır.

Söz konusu genelgenin Müdürlüğünüz personeli ile birlikte Il'e ve Bakanlığa doğrudan bağlı Kuruluş Müdürlüğü personeline de duyurularak genelge hükümleri doğrultusunda işlem yapılması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Konu :Görevde Yükselme Sınavı

GENELGE

2010/ 5

Bakanlığımızca 31.12.2005 tarih ve 26040 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" hükümlerine göre Bakanlığımızda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yapmakta olan personel için, (Ek-1) ve (Ek-2) listede belirtilen sayıda kadro unvanı için Görevde Yükselme Eğitimi ve Sınavı açılması Makamın 21 Ekim 2010 tarih ve 16 sayılı Onay'ı ile uygun görülmüş olup, buna göre aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

îlan edilen kadrolara mahkeme kararı, teftiş kurulu ve soruşturma raporu gibi mücbir sebeplerden dolayı atama yapılması gerektiğinde, Görevde Yükselme Sınavı sonunda yapılacak yerleştirme işlemlerinde bu kadrolar dikkate alınmayacak olup anılan kadrolara atama yapılmayacaktır.

Açılacak sınav ile ilgili atanma şartlan (Ek-3)'de belirtildiği şekilde uygulanacaktır. Görevde Yükselme Eğitiminin konuları (Ek-4)'de belirtilen konulardan oluşacaktır. Görevde Yükselme Eğitim ve Sınavına müracaatlar 22 - 30 Kasım 2010 tarihleri arasında http://www.tarimpersonel.gov.tr/gorevdeyukselme adresinden yapılacaktır. Adaylar, http://www.tarimpersonel.gov.tr/gorevdeyukselme adresine girdiğinde, ekranda yer alan "görevde yükselmeye dair kadrolara başvurmak için tıklayınız" linkine tıklayarak, gerekli açıklamaları okuduktan sonra, açıklama sayfasında yer alan linke tıklayarak müracaatını yapacaklardır.

Adaylar müracaat esnasındaki "Ek-1 Personel Değerlendirme Formu"ndaki bilgilere varsa olan itirazlarını mutlaka belgelendirmek suretiyle yapacak olup; yapılan itirazlar, Merkez'de Personel Genel Müdürlüğü İdari Mali ve Sosyal İşler Daire Başkanı, Eğitim Daire Başkanı, Taşra Genel İdare Hizmetleri Sınıfı Personeli, Ev Ekonomisti, Ekonomist, İstatistikçi, Programcı, Bilgisayar İşletmeni ve Yardımcı Hizmetlilerinin Atama Daire Başkanı, Bilgi İşlem Şube Müdürü ve gerekli görülen konusunda uzman personel; Taşra birimlerinde ise İl Müdürünün görevlendireceği İdari İşlerden Sorumlu İl Müdür Yardımcısı, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü ile personel işlemlerinden sorumlu personelden oluşturulacak İtiraz Değerlendirme Komisyonları tarafından değerlendirilecektir. Yapılan değerlendirmeler bilgisayar ortamında işlendikten sonra tutanak altına alınarak ilgili belgeler ile birlikte Personel Genel Müdürlüğüne gönderilecek ve tutanağın bir nüshası ilgili personele verilecektir. Bilgisayar ortamında işlenmeyen itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Adaylar bilgisayar ortamında yaptıkları müracaat formlarının iki nüsha çıktısını alarak bir suretini görev yaptığı birimde muhafaza edilmek suretiyle, diğer imzalı ve tasdikli suretini, kendisinin imzaladığı "Ek-1 Personel Değerlendirme Formu"nu, itirazı var ise itirazına ait belge ile beraber görevli oldukları birimlere teslim ederek müracaatlarını tamamlayacaklardır.

Başvuru formları Taşrada İl Müdürlüklerinde, Merkezde ise bağlı oldukları birimlerin İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüklerinde toplanarak 06 Aralık 2010 tarihi mesai bitimine kadar kurye ile Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğünde olacak şekilde intikal ettirilecektir. Bu tarihten sonra gelecek evraklar kabul edilmeyecektir. Gecikmelere sebebiyet verilmesi yasal sorumluluk oluşturacağından gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir. Görevde Yükselme Sınavına katılacak adaylar duyuruda belirtilen sınava katılma şartlarını son başvuru tarihi itibariyle taşımaları gerekmekte olup, yapılan inceleme sonucunda atanma şartlarını taşımadıkları tespit edilen adaylar eğitime alınmayacak, eğitime alınmış veya eğitimi tamamlamış olsalar bile eğitimleri geçersiz sayılacaktır.

Eğitime katılma başvurusunda bulunanların sayısı, atama yapılmak üzere ilan edilecek boş kadro sayısının 3 (üç) katını aşması halinde başvurular, Bakanlığımız Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Ek-1 Personel Değerlendirme Formunda gösterilen puanlama esas almak suretiyle değerlendirilecek, puanlann eşitliği halinde ise sırasına göre hizmet süresi fazla olan, daha üst öğrenimi bitirmiş olan ve üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olan tercih edilerek, toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere kadro sayısının 3 (üç) katı kadar personelin, tercih ve değerlendirme puanlarına göre tek bir unvan için bilgisayar ortamında eğitime katılım listeleri belirlenecektir.

Görevde Yükselme Sınavına girecek olanlar, sınavdan önce görevde yükselme eğitiminden geçirilecek olup, belirlenecek takvim doğrultusunda Görevde Yükselme Eğitimine katılması uygun görülen adaylara eğitimin yapılacağı yer, tarih ve eğitimle ilgili diğer hususlar çalıştıkları birimler vasıtasıyla ve http://www.tarimpersonel.gov.tr internet sitesinden ayrıca bildirilecektir.

Görevde Yükselme Eğitim ve Sınavı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Yazılı talepleri halinde, görevde yükselme eğitimine katılacaklar eğitim süresince geçici görevli sayılacak, eğitime katılıp görevde yükselme sınavına katılacaklar da sınav günü dahil olmak üzere sınavdan bir gün önce ve bir gün sonra idari izinli sayılacaklardır. Ayrıca gerekli eğitim ve sınav materyali giderleri adaylar tarafından karşılanacaktır. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca daha önce Görevde Yükselme Eğitimine katılmış ancak görevde yükselme sınavında başarısız olan personel ile bu sınava katılmayan veya başarılı olup da müteakip sınava kadar atanmamış olan personelin, aynı veya benzer görev ünvanlan için düzenlenecek müteakip görevde yükselme sınavına katılabilmeleri için, bu ünvanlarla ilgili düzenlenecek görevde yükselme eğitimine ve sınavına alınmasına ilişkin ilgili usul ve esaslara tabi olmaları gerekmektedir.

Görevde Yükselme Sınavına katılacak adayların duyuruda belirtilen sınava katılma şartlarını son başvuru tarihi itibariyle taşımaları gerekmekte olup, görevde yükselme eğitimine katılmış olmaları, görevde yükselme eğitimine katılıp sınavda başarılı olanlardan atamaya ilişkin belgeler istenecek, atanma şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanlar ile atama yapılıncaya kadar atanma şartlarını kaybedenlerin sınavlarının geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atama yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilecektir.

Eğitim programını usulüne uygun olarak tamamlayan adaylar daha sonra belirlenecek tarihte açılacak Görevde Yükselme Sınavına alınacaklardır. Görevde Yükselme Sınavı, Personel Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yapılacak protokol çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yapılacaktır. Görevde Yükselme Sınavını kazananların yerleştirme işlemleri başarı puan sıralamasına göre tercihleri doğrultusunda ilan edilen yerlere yapılacaktır.

Sınav sonuçları bir sonraki sınava kadar geçerli olup, bu süre içerisinde sınavı kazananların sınav tarihinden itibaren ilan edilen yerlerdeki kadrolardan çeşitli nedenlerle boş kalan ve boşalan kadrolara iki yıllık süreyi aşmamak üzere puan sırasına göre Personel Genel Müdürlüğünce belirlenecek usul ve esaslar doğrultusunda atamaları yapılacaktır.

Bilgilerinizi, gereğini ve ilgililere tebliğini rica ederim.

Görevde Yükselme Sınavı Yapılacak Sayman Kadroları için tıklayınız...

Görevde Yükselme Sınavı Yapılacak Sivil Savunma Uzman Kadroları için tıklayınız...

Görevde Yükselme Eğitimi Müracaat Şartları için tıklayınız...

Görevde Yükselme Eğitim Konuları için tıklayınız...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber