HSYK'nın internet sitesi de yenilendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2010 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa değişikliğinin kabulünün ardından yapısı değişen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) resmi internet sitesi de yenilendi.

HSYK'nın görev ve yetkilerinin anlatıldığı yeni sitede, değişen üyelerin fotoğrafları yer aldı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin başkanlığındaki HSYK'nın 21 üyesi bulunuyor. Bunların üç tanesi bayan.

İnternet sitesinde, HSYK'nın, uyum yasaları çıkmadığı için teşkilat yapısı ile birimler bölümlerine 'Yapım Aşamasında' notu düşülmüş. Kararnameler Bölümü'nde ise sadece en son yapılan adli yargı kararnamesi yer alıyor. Linkler Bölümü'nde de devlet kurumlarının internet sitelerinin adresleri bulunuyor. HSYK'nın eski sitesinde yayınlanan duyuru ve yazılarla ilgili herhangi bir alıntı yapılmadı.

Öte yandan, TBMM Adalet Komisyonu, HSYK Kanun Tasarısı'nı görüşmek üzere 10 Kasım Çarşamba günü toplanacak. Tümü üzerindeki görüşmeleri geçen hafta tamamlanan tasarı, alt komisyona gönderilmişti. Anayasa değişikliği doğrultusunda HSYK'nın yeniden yapılandırılmasını öngören tasarı üzerindeki görüşmeler çarşamba günü bitmezse sonraki günlerde devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber