ÖYP kapsamında 543 araştırma görevlisi kadrosuna atama yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Kasım 2010 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlan edilen öğretim elemanı kadrolarına yapılacak müracaatlar ile atamalarda 31.07.2008 tarihli Resmi gazetede yayımlanan Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen Veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Hükümleri Uygulanacaktır.

05.07.2010

AÇIKLAMA

23/03/2010 tarih ve 2010.9 sayılı Yürütme Kurulu Kararı ile belirlenen ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER uyarınca, araştırma görevlisi kadrolarına atama yapılacaktır.

2 farklı usul ile yapılacak olan atamaların 170 kişilik kontenjanı cari usul ile 373 kişilik kontenjanı ise adayların ÖYP puanı (lisans genel not ortalamasının %35'i ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) ilgili alanda alınan puanın %50'si ve varsa yabancı dil puanının %15'i) dikkate alınarak Başkanlığımızca merkezi sistemle gerçekleştirilecektir.

CARİ USUL:

Cari usul ile yapılacak araştırma görevlisi kadrolarına başvurular ilgili üniversitelere yapılacaktır.

Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik 'in 11. maddesi uyarınca yazılı olarak yapılacak giriş sınavı, ilgili üniversitelerce aynı gün ve aynı saatte yapılacaktır.

Bu nedenle, adaylar sadece bir üniversitenin sınavına girebilecektir.

ÖYP USUL:

ÖYP Tercih Programı 22 Kasım 2010 Günü açılacak. Tercihler 22.11.2010-26.11.2010 tarihleri arasında internet ortamında yapılacaktır.

ÖYP puanına göre yapılacak atamalarda adaylar başvurularını internet ortamında ve beyana dayalı olarak yapacaktır.

Yanlış beyanda bulunarak atanmaya hak kazanan adayların atamaları yapılmayacak ve 2 (iki) yıl süreyle bu usulde yerleştirme yapılacak araştırma görevlisi kadrolarına başvuru yapamayacaklardır.

ÖYP puanına göre başvuru yapmak isteyen adaylar;

Bilgi Giriş Ekranı'ndan kişisel bilgilerini girip onay verdikten sonra Tercih Giriş Ekranı'na geçebileceklerdir.

ÖNEMLİ NOT: ÖYP kapsamında atanan ve halen bir devlet üniversitesinde lisansüstü (yüksek lisans, doktora veya bütünleşik doktora) eğitime devam eden araştırma görevlilerinin devam ettikleri üniversite ve anabilim dallarının, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile ilan edilecek ÖYP kapsamında lisansüstü eğitim yapılabilecek üniversite ve anabilim dalları arasında yer alması durumunda ilgili araştırma görevlileri eğitimlerine ÖYP kapsamına dahil olarak devam edebileceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber