Atatürk, ölümünün 72. yılında saygıyla anıldı/ Video

Haber Giriş : 10 Kasım 2010 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yılında, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda saygıyla anıldı.

Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen programda, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odada bulunan yatağına çiçekler konuldu. Daha sonra 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşunun ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odaya ziyaretçiler alınmaya başlandı.

ATATÜRK TBMM'DE TÖRENLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 72. yılı dolayısıyla TBMM'de törenle anıldı.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, saat 09.05'te Meclisteki Atatürk Anıtı'na, üzerinde ''TBMM Başkanlığı'' yazan kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelengi koydu.

Törende, daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, DTP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, bazı milletvekilleri, TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan, Meclis bürokratları ve çalışanları katıldı.


Saat 09:05'te İstanbul'da hayat durdu

Ulu önder Atatürk'ün ölümünün 72. yılında saatler 09:05'i gösterdiğinde E5 karayolunda seyir halindeki bütün araçlar ve yayalar durarak Cumhuriyetin kurucusunu andı.


Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 72. yıl dönümünde ve ölüm saati olan 09:05'te İstanbul'da hayat durdu. Saatlerin 09:05'i gösterdiği anda E5'te seyir halindeki araçlarını durduran sürücüler, korna çalmaya başladı. Bazı sürücüler araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Metrobüsten inip işine giden bütün vatandaşlar da Ata'nın ölüm saatinde oldukları yerde durarak saygı duruşunda bulundu.

Yaya üst geçitlerinde ve yolda seyir halindeki vatandaşlar da Ata'nın ölüm saatinde oldukları yerde durarak, ulu öndere saygıda bulundu. E-5 trafiğindeki saygı duruşuna toplu taşıma araçları ve metrobüsler de eşlik etti.

Araçların trafikte durduğu esnada bir kişi önündeki araçlardan hareket etmesini rica etti. O şerit açılırken, diğer şeritteki araçlar durmaya devam etti.

Saygı duruşunun ardından trafik ve yaşam normale döndü.

AA -CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber