Bu Kez Cevap Verilme Zorunluluğu var

2005 yılı içerisinde KPSS'nin yapılıp yapılmayacağı sorusu, net olarak ne Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin ne de Devlet Personel Başkanı Jale Aygül tarafından cevaplanmamıştır. Ancak, bu kez konuya ilişkin olarak Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İnce tarafından Sayın Şahin'in cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verilmiştir. Bu soru önergesine 15 gün içerisinde cevap verilmek zorundadır. Soru önergesinin tam metni için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 17 Mart 2005 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali ŞAHİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını arz ederim.

Muharrem İNCE
Yalova Milletvekili

Daha önce; 1999 yılından 2004 yılına kadar her yıl öğretmenlik, müfettişlik, uzman ve denetmen yardımcılıkları için merkezi seçme sınavı yapılmıştır. Ancak bu yıl, Mart ayının ortasına gelmemize rağmen hala KPSS yapılıp yapılmayacağı açıklığa kavuşmamıştır. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak 2004 yılının Ekim ayında yaptığınız bir açıklamada 2005 yılında KPSS'nin yapılmayacağını belirtmiştiniz. Sizin bu açıklamanıza rağmen Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik için bu sınavın yapılacağını yetkili isimlerin ağzından yapmıştır.Yine Şubat ayı içerisinde ÖSYM Başkanı bu sınavın yapılacağını söylemiştir. Devlet Personel Genel Müdürü Jale Aygül ise bu sınavın yapılmayacağını kamuoyuna açıklamıştır. Bütün bu farklı açıklamaların konuyla doğrudan ilgili olanlarda bir kafa karışıklığı yarattığı açıktır. Ayrıca bu sınava hazırlanma amacıyla çok sayıda insan özel dershanelere gitmekte, para harcamamaktadır. Sınavın yapılmaması durumunda bu kişiler maddi olarak mağdur edilmiş olacaklardır. Bu nedenle;

1. 2005 yılı içinde tüm memur adaylarına yönelik KPSS yapılacak mıdır?

2. Eğer bu sınav yapılacaksa altı ay önceden duyurusunun yapılması gerektiğine göre ve bugüne kadar duyurusu yapılmamış olmasından dolayı geç kalınmış olmayacak mı?

3. Milli Eğitim Bakanı ve Personel Genel Müdürü, öğretmen adayları için bu sınavın yapılacağını söylemektedir. Bu açıklamalar doğru mudur? Bu sınavın tarihi belli midir?

4. Sınava hazırlanmak amacıyla özel dershanelere giden kişilerin sınav yapılmadığı takdirde maddi ve manevi kayıplarının sorumlusu kim olacak? Konuyla ilgili bugüne kadar kamuoyuna kesin bir açıklama yapılmamasmdan dolayı Bakanlık olarak bu sorumluluğu üstlenecek misiniz?


Not: Soru önergesine verilecek cevap memurlar.net'te yayımlanacaktıtr.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber