Disiplin cezası alan liseli kız intihara kalkıştı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Kasım 2010 11:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KAYSERİ'de arkadaşlarının okula getirdiği biber gazını sınıfta sıktığı iddia edilen 17 yaşındaki G.D., okul yönetimi tarafından başka okula gönderilmek istenince ilaç içerek intihara kalkıştı.

Olay, bir lisede sınıfta meydana geldi. İddiaya göre G.D, sınıf arkadaşları E.K., ile Z.G.'nin okula getirdiği biber gazını deodoranta benzetirken sınıfta sıktı.

Okul yönetimi bunu disiplin suçu sayıp, G.D.'nin naklinin başka okula yapılmasını istedi. Haksızlığa öne süren G.D. arkadaşı 20 yaşındaki E.A.'ya ?Gururuma yediremiyorum, suçsuz yere atıldığım için hap yuttum? yazılı cep telefonu mesajı gönderdi.

E.A., bunun üzerine anne Fulya D.'yi arayarak, ?Geçmiş olsun hangi hastanedesiniz, kızınız hap yutmuş intihar etmiş? sözleri üzerine eve koşan anne baygın halde bulduğu kızı G.D.'yi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.


G.D., midesi yıkanarak hayata döndürüldü. Kızının başka okula gönderilmek istenmesini haksızlık olarak değerlendiren anne Fulya D. okul yönetimi ile görüştüğünü belirterek şunları söyledi:

?Okula biber gazı getirilmiş. Kim getirdi, nasıl getirdi bilmiyoruz. Okuldan, ?Kızınızı alın, gidin. Tastikname vermek istemiyoruz. Okul hayatını etkilememesi adına sadece okul naklini alın. Bu işlem için 2 gün vaktiniz var' denildi. Okuldan uzaklaştırılsa, bir veli olarak normal karşılardım. Ama okuldan nakil belgesiyle uzaklaştırıldığı için çocuğumun okul hayatının bitmesini istemiyorum.?

Anne Fulya D. okul yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmayacağını bildirirken, kızının intihar girişimini öğrenen baba Hasan D., ?Basit birşey için okuldan atılmak ne demek? Ben kızım okusun diye yıllardır uğraşıyorum. Ders ve notları çok iyi, okul değiştirmesi kızımın hayatını bitirir? dedi.

Hayati tehlikeyi atlatan liseli G.D, haksız yere suçlandığını belirterek şunları söyledi. Olanları kabul edemediğini intihar girişiminde bulunduktan sonra arkadaşına mesaj yazdığını anlattı.

Lise Müdürü, intihar girişimine yol açan iddiaların doğru olmadığını söyledi. Müdür, ?Okula biber gazı getirilmesi doğru. İntihara kalkıştığını öğrenci çok agresif, okuldan atma konusu yok. Disipline verildi, soruşturma devam ediyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber