ÖSYM personeline 18 gün sınav hapsi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Kasım 2010 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sedat Güneç

Emniyet Genel Müdürlüğü, 28 Kasım'da yapılacak KPSS Ortaöğretim/Önlisans sorularının çalınmasını önlemek amacıyla olağanüstü tedbirler aldı.

Soruların hazırlandığı ÖSYM ile soru kitapçıklarının basıldığı Meteksan Baskı Tesisleri'nde kuş uçurtulmayacak. Sınav evrakının basımı, paketlenmesi işlemlerinde çalışacak yaklaşık 30 ÖSYM görevlisinin 10-28 Kasım arasında dışarı ile teması kesilecek.

Sınavın yapılacağı tüm birimlere gönderilen talimatta alınacak güvenlik önlemleri en ince ayrıntısına kadar sıralandı. Buna göre Ankara Emniyet Müdürlüğü, Meteksan Baskı İşletmesi Tesisleri, ÖSYM Ek Bina, ÖSYM hangarlarının çevresinde, 10 Kasım 07.30'dan itibaren tedbir alacak. 28 Kasım'da matbaada görevli personel, verilecek emre göre dağılacak. Soru kitapçığının güvenliğinden sorumlu polisler, bütün çalışmalar ve şahit oldukları olaylarla ilgili tutanak tanzim edecek. Görevlendirilen personel, görevin sonuna kadar zorunlu olmadıkça değiştirilmeyecek. Matbaada görevli polislerin yemekleri ÖSYM tarafından karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber