Yargıtay ?dans eden işçiyi atamazsın' dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Kasım 2010 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İşyerinde müzik eşliğinde dans eden işçiyi kovan patron, Yargıtay tarafından ?İşçi müşterilerin şikâyetine neden olmadığı? gerekçesiyle haksız bulundu

Yargıtay, müşterilerin şikâyetine neden olmayacak şekilde işyerinde müzik eşliğinde dans eden işçinin sözleşmesinin feshedilemeyeceğine karar verdi. Kararda, davacının bu davranışının müşteri veya hasta yakını tarafından şikâyet konusu edilmediği, işyerinde olumsuzluklara yer açtığının kanıtlanmadığı, bu nedenle feshin geçerli nedene dayanmadığı belirtildi.

Patronu tarafından işyerinde müzik eşliğinde dans ettiğine ilişkin başka bir işçi tarafından çekilen cep telefonu görüntüsü gerekçe gösterilerek işten atılan işçi, iş sözleşmesinin geçerli neden olmadan feshedildiğini belirterek, feshin geçersizliğine ve işe iadesine karar verilmesi istemiyle İş Mahkemesi'nde dava açtı.

İşe iade edildi

Yerel mahkeme, işçinin talebini kabul etti. Mahkeme, yaklaşık bir yıl önce bir işçi tarafından ve telefonuna alınan 3 dakikalık görüntülerde müzik eşliğinde oynaması ve müzik dinlemesi davranışının fesih nedeni olabileceğini, ancak işveren tarafından işçi hakkında işyerindeki tutum ve davranışı nedeniyle bir tutanak tutulmadığı, bir disiplin soruşturması açılmadığı, yazılı savunmasının alınmadığı ve davacıya bir fesih ihbarı tebliğ edilmediği için sözleşmenin feshinin yerinde olmadığına hükmetti.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mahkemenin kararını onadı ancak mahkemenin kararındaki gerekçelere katılmadı. Daire kararında işyerinde müzik dinlemenin fesih nedeni olamayacağı belirtilerek, ?Davacının bu davranışının müşteri veya hasta yakını tarafından şikayet konusu edilmediği, işyerinde olumsuzluklara yer açtığının kanıtlanmadığı, bu nedenle feshin geçerli nedene dayanmadığı? kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber