Kılıç: Memur alımlarında torpil kalktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2010 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç beraberinde, TBMM Müşaviri Erdoğan Tok ve eski AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ile birlikte Samsun 1 Nolu Dolmuş Derneği Lokali'ni ziyaret ederek dolmuş esnafı ile bayramlaştı. 1 Nolu Dolmuş Hattı Derneği Başkanı Sabit Tercanlı ve dolmuş şoförlerinin sorunlarını dinleyen Suat Kılıç, KPSS sınavının önemine dikkat çekti.

Devlet memurluğu alımında adaleti sağlamak için KPSS sınavı yaptıklarını ifade eden Kılıç, "Niye KPSS? Adaleti sağlamak ve bilenle bilmeyeni ayırt etmek için. Talep çok, hepsini alamadığına göre, bir şekilde bunları elemen lazım. Nasıl eleyeceksin? Puana göre alacaksın. Adaleti bu işin. Eskiden iktidar partisinin teşkilatına giriyordun. Oradan listeler geliyordu. Partiden isim listesi gelirse işe giriyordu. Gelmezse giremiyordu. Benim yeğenim polis oldu. Meclis'te ziyaretime geldi. Üzerinde üniformayla

şaşırdım. Beni görmeden nasıl oldu bu iş dedim? 'Abi sana ihtiyaç yok' dedi. 'Çünkü, üniversite mezunu polis alımı vardı, müracaat ettim. Boyum tutuyor' diye konuştu. Biz aracı olmadan polis oldu. Bu işler bu yönüyle iyi oldu. Üniversite okuyana bile şunu diyorum. Üniversite okumak yetmez, bir meslek edinin, diyorum. Ankara Ticaret Odası'nın internet sitesinde 100 branşta 1.5 milyon işçi lazım, deniliyor. Branşları sayıyor. Çocuk geliyor. 'Ne biliyorsun' deniliyor. 'Bilgisayar programcılığı' diyor.

Şimdi 10 yaşındaki çocuklarda bunu biliyor. Bir meslek edinmesi lazım. Kalifiye eleman olması lazım. İş beğenmeme durumu var. Sigortalı iş veriliyor. Masa başı olsun istiyor. Türkiye'deki işsizlikle ilgili önemli başlık, vasıflı elaman probleminin giderilmemesidir. Çocuk belirli yaşa kadar boş geçiriyor. İş aramaya başladığında ise belirli bir meslek edinmediği için sıkıntıyla karışlaşıyor. Ne olursa yaparıma dönüyor. Bir tembelliğimiz var. Köylerce insanlarımız hayvancılık yapmıyor, sığır bakmıyor.

Köylerdeki hayat biraz şehir hayatı olmaya başladı. Diğer taraftan 2009 yılında Karadeniz Bölgesi'nde Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerine bölge dışından gelen yevmiyeci fındık toplama işçilerine toplam 270 milyon lira yevmiye parası ödendi. İşsizlik varsa kendi bölgemizin fındığını kendimiz niye toplamıyoruz? Bir rahata alışma durumu var. Tembellik var" dedi.

AK Parti iktidarında Türkiye'de demiryolları, kara yolları ve havayollarında olsun çok çok büyük işler yapıldığını kaydeden Suat Kılıç, "Samsun'dan İzmir'e otobüs biledi 50 lira, uçak bileti 59 lira. Otobüs fiyatına uçakla gidiyoruz. Bunlar büyük imkanlar. Ankara-Samsun Karayolu ufak tefek rötuşun dışında bitti. Bafra-Alacam'a kadar yollar neredeyse bitti. Bu yolu önümüzdeki sene Sinop sınırına bağlayıp bizim il sınırlarını bitireceğiz. Oradan İstanbul'a kadar devam edecek. Merzifon-Gerede bağlantılı yol

devam ediyor. Trabzon'dan Samsun'a bağlanan yolu Şile üzerinden İstanbul'a kadar götüreceğiz. Trafik sahillerden girecek. Bu çok çok büyük imkan. Öncelikle hedefimiz Samsun-Ankara Demiryolu'nu iyileştirmek. Onun peşinden hedefimiz Samsun-Ankara Demiryolu'nun kilometresini aza düşürmek. Şuan 900 kilometre, 400-450 kilometreye düşürecek ikinci bir proje üzerinde de çalışmaya devam ediyoruz. Bizim amacımız Samsun'a demiryolu üzerinden Türkiye'nin her tarafına bağlamak" diye konuştu.

Suat Kılıç, dolmuş şoförlerinin sıkıntılarını dile getirmesi üzerine, "Samsun'daki belediye ile dolmuşçular arasındaki problemlerin görüşmeler, uzlaşma ve diyalog yoluyla çözülmesini arzu ediyoruz. Biz birbirimizin hasmı değil, dostu olan insanlarız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber