Cezaevlerine İngiliz usulü din hizmeti geliyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Kasım 2010 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cezaevlerindeki din hizmetlerini yetersiz gören Diyanet, Kayseri Cezaevi Vaizi Işık'ı İngiltere'ye gönderdi. Birmingham'da incelemelerde bulunan Işık'ın raporu doğrultusunda tüm dinlere yönelik ibadet imkanı hazırlanacak

Türkİye'dekİ cezaevlerindekini din hizmetlerinin yetersizliğinden yola çıkan Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir çalışma başlattı. Kayseri Cezaevi Vaizi Harun Işık'ı, yurtdışındaki örnekleri incelemesi için İngiltere'ye gönderdi. Ülkenin en büyük ikinci cezaevi olan Birmingham Cezaevi'nde 8 ay boyunca incelemelerde bulunan Işık, hazırladığı raporu Diyanet İşleri Başkanlığı'na sundu.

Işık'ın raporuna göre Birmingham Cezaevi'nde 6 büyük semavi dine mensup mahkumların ibadetlerini yerine getirebilmeleri için cezaevi kilisesinin içinde 'dinler salonu' adıyla özel alanlar ayrılmış durumda. Müslüman mahkumların cuma namazını kılmaları için de cezaevinin kilisesi içinde ayrı bir bölüm tahsis edilmiş. İngiliz modeli bu proje hayata geçirildiği taktirde ülkemizdeki farklı dine mensup mahkumların ibadet etmeleri için de özel bölüm ayrılabilecek.

ER: YETİŞEMİYORUZ

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, proje hakkında, 'Batı ülkelerindeki cezaevlerindeki din hizmetlerini hem teorik hem pratik açıdan incelemeyi amaçladık. Işık'ın çalışmasından yararlanabileceğimiz pek çok husus var. 96 cezaevinde 69 imam görev yapıyor. Yetişemiyoruz' dedi.

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber