Yargı başkanları emekliye ayrılıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Kasım 2010 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Anayasa değişikliği sürecinde ?Cüppeni çıkar siyasete gir? diye tepki gösterdiği Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile türban başta olmak üzere yargı kararları nedeniyle çatıştığı Danıştay Başkanı Mustafa Birden, 1 Haziran 2011'de emekliye ayrılıyor.

Gerçeker ve Birden yaş haddinden emekli olunca, Yargıtay ve Danıştay'da Haziran'da başkan seçimi yapılacak. İkisi de 1946 doğumlu olan Gerçeker ve Birden'in bir diğer ortak özellikleri de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmaları.

Dairesi basılmıştı

8 Şubat 2006'da Mustafa Birden başkanlığındaki Danıştay 2'nci Dairesi üyeleri, anaokulu öğretmeni Aytaç Kılınç'ın okula gidiş- gelişlerde başörtüsü taktığı için Gölbaşı Bayrak Garnizonu Anaokulu'na müdür olarak atanmasının sakıncalı olduğuna karar vermişti. Bu olaydan sonra hukuk, siyaset ve medyanın eleştirilerini alan Danıştay 2'nci Daire üyeleri 17 Mayıs 2006'da saldırıya uğramış, üyelerden Mustafa Yücel Özbilgin ölmüş, Birden, Ayfer Özdemir, Ahmet Çobanoğlu ile Ayla Gönenç yaralanmıştı. Dalağı alınan Mustafa Birden, bu olaydan iki yıl sonra 28 Mayıs 2008'de, Sumru Çörtoğlu'nun yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Danıştay Başkanlığı'na seçilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber