Kayseri, eğitime bağışta Türkiye rekortmeni

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Kasım 2010 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAYSERİ Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, bugüne kadar kent merkezine hayırseverlerin yaptırdığı okul sayısının 262'ye ulaştığını söyledi. Nüfus yoğunluğu baz alındığında Kayseri'nin eğitime bağışta Türkiye rekortmenliğini elinde bulunduğunu söyleyen Ayata, ?Kayseri'deki okulların yüzde 70'inde hayırseverlerin imzası var? dedi.

Kayseri merkezdeki okullara hayırseverlernin katkısının büyük olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, sadece son 2 yılda, ?Eğitime 100'de 100 Destek' kampanyası kampamında 13 okul protokolü imzalandığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

?Türkiye genelindeki illerin nüfusuna oranladığımız zaman hayırseverlerin eğitime en fazla katkıda bulunduğu il Kayseri'dir. Şu anda kent merkezinde hayırseverlernin yaptırdığı okul sayısı 262'ye ulaşmıştır. Hayırseverlik konusunda zaten Kayseri, Türkiye 1'incisi. Hayırseverlerimiz, zenginlikten bahsettiğinde ?Hayrın var mı' diye sorarlar. Kayseri'de zenginliğin ölçüsü hayırseverliktir. Kayseri'de kim ne kadar hayır yaparsa, o kadar zengindir.?

Kayseri'deki eğitim konusundaki hayırseverliğin Kadir Has tarafından başlatıldığını ifade eden Ayata, ?Kayseri'den giden zenginlerimiz, doğduğu şehre katkı sağlamak için okul yaptırıyor. Bazı hayırseverlerimiz var ki çok zengin olmadığı halde okul yaptırıyor. Hayırseverlerimizin desteği okulu yaptırdıktan sonra da devam ediyor. Okullarımızdan ellerini çekmiyorlar? dedi.

Öte yandan, Kayseri'de hayırseverlerin Erciyes Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi ve yeni kurulan Nuh Naci Yazgan ile Gül Üniversitesi kampuslarına yaptıkları fakülte, hastane, sosyal tesis ve merkezi binaların sayısının 40'ı geçtiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber