Çukurova'da deprem fırtınası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2010 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, Kurban Bayramı öncesi ve bayram boyunca Çukurova'da büyüklükleri 2.6-3.7 arasında değişen 20'den fazla deprem meydana geldiğini belirterek, "Bunlar tehlike arz eden depremler değil ama uyarı niteliğindedir. Bu nedenle önlem almalıyız" dedi.

Tatar, yaptığı açıklamada Mersin, Adana ve Osmaniye'de İskenderun Körfezi'nde meydana gelen depremden sonra 20'den fazla hafif şiddette deprem meydana geldiğini bildirdi. Sarsıntıların halen devam ettiğini belirten Tatar, "Bu depremlerin büyüklükleri 2.6-3.7 arasında değişiyor. Bunlar, kırığın ilerleme ve yırtılma hareketlerinden oluşuyor. Buna 'deprem fırtınası' diyebiliriz. Kurban Bayramı boyunca bu hareketliliği izledik" diye konuştu.

Tatar, depremlerin tehlike arz etmediğine ancak uyarı niteliği taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Daha önce İskenderun Körfezi'nde 4.9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu depremler nedeniyle Türkiye genelinde irili ufaklı çok sayıda deprem oldu. Afrika plakasının sıkıştırmasıyla Kıbrıs'ın güneyinden geçen, bindirme hattı olan Rodos'tan başlayıp Kıbrıs'ın güneyine kadar bindiren bir hat. Afrika kıtasının Anadolu'yu sıkıştırmasıyla fay zonlarını harekete geçirdi. Küçük fay zonlarını harekete geçirdi ve küçük depremler oldu. Bunlar tehlike arz eden depremler değil ama uyarı niteliğindeki depremler. Bu

nedenle önlem almamız gerektiğini düşünüyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber