Taş atan çocuklar polislerle kaynaşacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2010 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de özellikle toplumsal olayların çok yaşandığı mahallelerde yaşayan öğrenciler ile kaynaşmak isteyen Emniyet Müdürlüğü, öğrencileri polis merkezlerinde ağırlamaya hazırlanıyor.

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında, özellikle yoğun göç alan mahallelerdeki ilköğretim okullarında öğrenim gören 800 öğrenci, polis merkezlerini ziyaret edecek. Emniyetin haber merkezi gibi önemli birimlerinde ağırlanacak.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çocuk Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Toplumsal Dayanışma Projesi" ile vatandaşla köprü oluşturmak ve gençlerin gelecek yaşantılarında polis merkezleri ile kaynaşmasını sağlamak amaçlanıyor. Polis merkezlerini gezdirecek olan polisler çocuklara, polis merkezlerinin korkulacak bir yer olmadığını göstermeyi hedefliyor. Eylemlerde çocukların kullanılmasını önlemek, eğitim ve öğrenimlerine katkı sağlayarak, polise ve devlete karşı güven ve ilgilerini artırmak ve geliştirmeyi amaçlanıyor.

Özellikle yoğun göç alan mahallelerdeki ilköğretim okullarındaki çocuklara yönelik gerçekleştirilecek çalışma kapsamında, Hayat Bilgisi ders programındaki Çevremizi Tanıyalım ünitesi çerçevesinde öğrenciler, gruplar halinde bölgedeki polis merkezi amirliği, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü, haber merkezi, Emniyet Müdürlüğü binalarını gezecek.

Daha sonra kitap hediye edilecek öğrenciler, ayrıca lunaparka götürülecek. İlk uygulama Hürriyet İlköğretim Okulu'ndan 70 öğrencinin Siteler Polis Merkezi'ni ziyareti ile başlarken, proje yılbaşına kadar devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber