Akdeniz üniversitesi hastanesi'nde ilaç hırsızlığı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2010 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gültekin Süleymanlar, yaklaşık 20 kutu ilacın çalındığını ancak hastanede nakillerde aksamanın söz konusu olmadığını belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi B. Blok 3. kat Organ Nakli Servisi'nde geçtiğimiz günlerde yaşanan hırsızlıkla ilgili Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gültekin Süleymanlar, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Servise giren bir kişinin, hemşire bankosunun hemen yanındaki dolaptan yaklaşık 20 kutu ilacı çaldığını belirten Prof. Dr. Süleymanlar, ilaçların, organ naklinin ardından organ reddini önlemekte ve dokuları

yenilemekte kullanıldığına dikkati çekti. Prof. Dr. Süleymanlar, zanlının hırsızlık olayını gerçekleştirirken yüzünü, hastanelerde kullanılan maskelerle sakladığını ifade ederek, "Güvenlik güçlerine konu ulaştı. Bu tip ilaçlar hastanenin deposunda bol miktarda bulunuyor. İhtiyaç halinde servise belirli sayıda çıkarılıyor. İlaçların yerine yenileri kesinlikle konuşuyor. Hiçbir sorun yok" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan da çalınan ilaçların nakilleri ve tedavileri etkilemediğini açıkladı. Yaşanan hırsızlık olayının Emniyet Müdürlüğü'ne ve savcılığa intikal ettirildiğini belirten Doç. Dr. Erdoğan, "Hasta ve ziyaretçi sirkülasyonumuz çok yoğun. Bundan yararlanılarak hırsızlık olayı gerçekleşmiş. Emniyet ve savcılık konu ile ilgili araştırma yapıyor. Yaşanan hırsızlığın organ nakil ameliyatlarını veya hastaların tedavilerini etkilemesi söz konusu değil.

Organ reddini önlemeye yönelik ilaçlar eczanemizde yeteri kadar mevcut. Hafta sonu iki tane kadavradan nakil gerçekleşti" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber