Türker: Öğretmenlerin maaşları yükseltilmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2010 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP Genel Başkanı Masum Türker, öğretmenlerin maaşlarının yükseltilmesi ve özlük haklarının düzenlenmesinin halktan toplanan vergilerin hakça paylaşılması için önemli bir adım olacağını belirtti.

Türker, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, kutsal bir mesleği yerine getiren öğretmenlerin, çağdaş, dürüst, emeğe saygılı ve nezaketli bireylerin yetiştirilmesinde, toplumların en önemli yapı taşları olduğunu belirtti.

''Mesleğinin gereklerini yerine getirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, çocuklara kalem tutmayı öğretirken, onlar üşümesin diye soba bile yakan öğretmenlere ülke olarak sahip çıkması gerektiğini'' vurgulayan Türker, öğretmenlerin yaşam standardını insanca bir düzeye çıkartmak için parti ayrımı gözetmeksizin, el ele verilmesi gerektiğini ifade etti. Öğretmenlere sahip çıkılması ve onların uğradığı haksızlıklara hep birlikte karşı konulması gerektiğini belirten Türker, şunları kaydetti:

''Öğretmenlerimizi içinde bulundukları ekonomik zorluklardan kurtarmak, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun ışığında yürüyen eğitim emekçilerine borcumuzdur. Öğretmenlerimizin maaşlarının yükseltilmesi, onların özlük haklarının düzenlenmesi, tüm milletimizden toplanan vergilerin hakça paylaşılması için önemli bir adım olacaktır. Öğretmenlerimizi ek iş yapmaktan kurtarmak, her şeyden önce onları özgürleştirecek, bu da daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için itici bir güç sağlayacaktır. Okuyan, düşünen, geleceğimiz olan çocuklarımızı yarınlara hazırlayan öğretmenler, biz onlara sahip çıktıkça, ülkemizi hak ettiği yere taşıyacak olan çocuklarımızı ve gençlerimizi daha iyi yetiştirecektir. Çocuklarımızı tüm imkansızlıklara rağmen en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan, bunun için varını yoğunu ortaya koyan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta başöğretmen Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimize saygılarımızı sunuyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber