Muadil ilaç uygulaması tartışılıyor

Haber Giriş : 18 Mart 2005 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

35 milyon SSK'lının ilaç masraflarını azaltmak için hastalara reçetede yazan yerine daha ucuz olan muadil ilaçları veriliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, muadil ilaç uygulaması konusundaki tedirginliklere değinerek, reçetede yazılan ilacın pahalı olması durumunda muadil olan, aynı etkinliğe sahip ilacın verilmesi gerektiğini dile getirdi ve hastaların hiçbir endişeye kapılınmaması gerektiğini söyledi.

Başesgioğlu, muadil ilacın standartlara uygunluğu konusunda şikayeti olanların, bu konuda denetimle görevli Sağlık Bakanlığı'na rahatlıkla başvurabileceklerini bildirdi.
Başesgioğlu, eczacıların tıp içerisinden gelen ve hasta sağlığını öncelikli düşünen kişiler olduğunu vurgulayarak, ''muadil ilaç konusunda herhangi bir endişeye kapılınmamalı'' diye konuştu.

MR çekimleri devlet hastanelerinin inisiyatifinde

SSK'nın, MR çekimlerinde hizmet alımı yoluna başvurabilirliği konusunu da değinen Başesgioğlu, hizmet alma konusunda inisiyatifin SSK'dan tamamen çıktığını ve bunu devlet hastanelerinin yapmak durumunda olduğunu söyledi.

Başesgioğlu, SSK'ların, geçmişte hizmet ve malzeme alımını diğer sosyal güvenlik kuruluşlarına nazaran en ucuz maliyetle temin eden kuruluşlar olduğunu da hatırlattı.
Bakanlığın, birikmiş Bağ-Kur ve SSK borçlarına yönelik çalışmasıyla ilgili de Başesgioğlu, ''af niteliğinde olacak çalışmalar olmayacaktır. Bağ-Kur açısından çok uzun süreli prim borcu olan vatandaşların tasnifi, SSK açısından da çeşitli değerlendirmelerde yapılıyor" dedi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber