Taksim'de Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2010 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, geleceğin teminatı olan çocukları, çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmada her türlü fedakarlığı ve özveriyi göstererek Atatürk ilkelerine ve inkılaplarına bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kutsal değerlerini benimseyerek koruyan ve yücelten, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen, yurt, bayrak ve insanlık sevgisiyle yetiştirme azim ve kararlılığının devam ettiğini belirtti.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen tören, ilköğretim öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız tarafından tüm öğretmenler adına anıta çelenk konuldu.

Daha sonra Anıt Özel Defteri'ni imzalayan Yıldız, deftere şunları yazdı:

''Aziz Atam, millet mekteplerinin açılışı ve başöğretmenliğini kabul buyurduğumuz 24 Kasım 1928 gününü, Öğretmenler Günü olarak kutlamanın 30. yılında huzurunuzdayız. 'Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür nesiller ister. Yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır' diyerek önemini ifade ettiğiniz görevimizin sorumluluğu ve bilinci içerisindeyiz. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızı çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmada her türlü fedakarlığı ve özveriyi göstererek ilkelerine ve inkılaplarına bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kutsal değerlerini benimseyerek koruyan ve yücelten, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen, yurt, bayrak ve insanlık sevgisiyle yetiştirme azim ve kararlılığımız devam etmektedir. Şehit kanlarıyla sulanan bu vatanımız ilelebet payidar kalacaktır. Ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır. Bu düşüncelerle mutlu günümüzde tüm öğretmenler adına şükranlarımızı arz ediyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.''

Yıldız, basın mensuplarına yaptığı açıklamada da tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, sağlık ve sıhhat içerisinde iyi bir eğitim, öğretim yılı geçirmeleri temennisinde bulundu.

Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Yıldız, ''Herkes her şey olabilir ama herkesin öğretmen olma şansı yoktur. Öğretmenlik gerçekten bir idealdir'' dedi.

Yıldız, topluma önderlik eden öğretmenlerin sadece 24 Kasımlarda değil, her gün hatırlanması ve şükranla anılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki tören, ilköğretim okullarından öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber