'Dokunulmazlıklarda iktidar sözünden döndü'

Haber Giriş : 18 Mart 2005 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP TBMM Grup Başkanvekili Kemal Anadol, yolsuzlukla mücadelenin başarıya ulaşması için milletvekili dokunulmazlığının kısıtlanması gerektiğini belirterek, "Dokunulmazlığın kısıtlanması konusunda biz sözümüzde duruyoruz ama maalesef iktidar partisi sözünden döndü" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Anadol, Bayram Meral'in de aralarında bulunduğu milletvekilleri ile birlikte Metal Sanayi İşverenler Sendikası'nı (MESS) ziyaret ederek, MESS Yönetim Kurulu Başkanı ve TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ile görüştü. Anadol, Türkiye'nin yakın geçmişte iki büyük deprem ve ekonomik kriz geçirdiğini, bunların insanların yoksullaşmasına neden olduğunu ifade etti.

Anadol, yoksullaşmanın en büyük nedenlerinden birinin de yolsuzlukla yeterli ölçüde mücadele edilmemesi olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Çünkü, yolsuzluğun üç ayağı vardır, ben, 'şeytan üçgeni' diyorum: Mafya, bürokrasi ve siyasetçi. Zaman zaman buzdağının üstünde olan mafya ve müsteşar tutuklanabiliyor ama politikacıya geldiği vakit milletvekili dokunulmazlığına dayanıyor.

Biz, ısrarla, Türkiye'de yolsuzluğu ortadan kaldırmak, yoksulluğun önünü kesebilmek, ekonominin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi, kayıt içindeki sermayenin huzur içinde çalışmayı sürdürmesi için, işçilerin de örgütlü olmasının gerekliliğine inanıyoruz ve bunun takipçisiyiz."

Anadol, seçimler öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkan Deniz Baykal ile birlikte katıldığı bir açık oturumda dokunulmazlığın kısıtlanacağına ilişkin söz verdiğini ifade ederek, "Biz sözümüzde duruyoruz, ama maalesef iktidar partisi sözünden döndü" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber