MEB: Kumar öğeleri olmadığı sürece okullarda 'Langırt' serbesttir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2010 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan ?Langırttayız Hocam?, ?Las Vegas Lisesi'ne Kumar Baskını? başlıklı haberlerle ilgili açıklama yapıtı.

MEB'in açıklamasında; "Söz konusu haberlerde, ?Kumar kapsamında sayıldığı için kahvehanelerden çıkan 'langırt', liselere girdi.? ifadesi kullanılarak, İstanbul'daki üç okula İlçe Emniyet ekipleri tarafından baskın düzenlendiği iddia edilmektedir.

İstanbul Beylikdüzü İlçesi'nde bulunan Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi, Beşir Balcıoğlu Lisesi, Beylikdüzü 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi'ne İlçe Emniyet Ekipleri tarafından baskın düzenlendiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Langırt makineleri Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emriyle 14.11.2010 tarihinde, yani söz konusu haberler basına yansımadan yaklaşık 10 gün önce, para karşılığı oyun oynatıldığı tespit edildiği için kaldırılmıştır.

Basına yansıyan haberlerle ilgili olarak öncelikle şunu belirtmek isteriz; öğrenciler günlerinin önemli bir bölümünü okullarda geçirmektedirler. Zira, okullarımız sadece eğitim-öğretimin gerçekleştirildiği mekanlar değildir, aynı zamanda birer yaşam alanıdır. Çocuklarımız yaşam alanlarında boş vakitlerini çeşitli aktivitelerle değerlendirebilirler. Özellikle vurgulamak isteriz ki haberlerde söz edilen langırt gibi oyunların uluslararası turnuvaları da bulunmaktadır. Parasal karşılığı olmadıkça, kumar ve bahis ölçüleri kullanılmadığı sürece okullarımızda langırt, bilardo, masa tenisi gibi oyun araçlarının bulunmasında bir sakınca görülmemektedir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber