Özal'ın ölümü ve suikast girişimiyle ilgili Ahmet Özal Köşk'e çağrıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2010 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü ve suikast girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında oğlu Ahmet Özal, köşke çağrıldı. Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu Başkanı Faik Ceceli, Ahmet Özal'ı arayarak Cumhurbaşkanlığı'na davet etti. Ceceli'nin Ahmet Özal'dan Turgut Özal'ın ölümüne' ilişkin yürütülen soruşturma ile ilgili görüşme talep ettiği öğrenildi.

Ahmet Özal'ın babasının ölümü ve ona yönelik suikast girişimiyle ilgili açıklamalarının ardından soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma Ankara'ya gönderilmişti. Ankara'da yürütülen soruşturma kapsamında Özal'ın eşi Semra Özal'ın savcılık tarafından ifadesi alınmıştı.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu da harekete geçmişti. Kurul Başkanı Faik Ceceli, Ahmet Özal'ı arayarak Cumhurbaşkanlığı'na davet etti. Ceceli'nin Ahmet Özal'dan Turgut Özal'ın ölümüne' ilişkin yürütülen soruşturma ile ilgili görüşme talep ettiği öğrenildi. Daveti kabul eden Özal'ın yarın saat 13.00'de Cumhurbaşkanlığı'na gideceği belirtildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu'nun Turgut Özal'ın eşi Semra Özal ile de temasa geçtiği ve Semra Özal'dan da görüşme talep ettiği ifade edildi. Denetleme Kurulu görevlilerinin Çarşamba günü İstanbul'a gelerek Semra Özal'ın evinde görüşme yapacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber