Orman Genel Müdürlüğündeki geçici işçilerin gönderdiği açıklama

Haber Giriş : 19 Mart 2005 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sadece 'Çevre Tazminatı' değil haksız atama da geliyor 18.03.2005 Tarihli habere cevap

Bizler Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı olarak daimi ve geçici işçi statüsünde çalışan 4 yıllık fakülte mezunlarıyız. Toplam sayımız 220'si Orman Genel Müdürlüğü ve 152'si de Orman Bakanlığında olmak üzere 372 kişidir.

Bu 372 kişi içerisinde işçi kadrolu Orman Mühendisleri, Ziraat Mühendisleri, Peyzaj Mimarları ve benzeri fakültelerden mezun arkadaşlarımız da mevcuttur.

Haberde sunulduğu gibi 1999 yılından sonra torpille geçici mühendis alımı olmamıştır. Ancak daha önceki yıllardan sigortası yapılmış, fakültede okurken yazları işçi statüsünde çalışmış ve fakülteyi bitirdikten sonra da geçici işçi statüsünde çalışmaya devam eden arkadaşlarımız mevcuttur.

Kurumumuza uzun yıllar hizmet ettiğimiz için sınav ile memuriyet hakkını elde edebilecek yaşı pek çoğumuz geçmiş durumdadır. Buna rağmen KPSS sınavına girmiş ve 80'in üzerinde puan almış 30'a yakın arkadaşımız mevcuttur. İlgili geçici yasayla geçici işçi pozisyonunda çalışan mühendislerin memur kadrosuna intibakı ile KPSS sınavı ile daha çok meslektaşımız kadro alabilecektir.

Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde geçici işçi statüsündeki fakülte mezunları asgari 11 ay üzerinden ve yıllar boyunca devam eden bir hizmet sergilemektedir. Geçici işçi pozisyonunda olduğumuz için imza yetkisine sahip değiliz. İşçi statüsündeki toplam 372 Fakülte mezununun memuriyete geçirilmesi durumunda hem sorumluluk alarak daha faydalı olacak hem de kurumumuzun toplam kazancı tahminen yıllık 2.132.452.800.000 TL. olacaktır.

Kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve verimliliğin artırılması bakımından Bakanlığımızca hazırlanan Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Alt Komisyonca da kabul edilen geçici 3. maddesine desteğinizi bekliyoruz.

Geçici İşçi Orman Mühendisleri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber