Rektörler: Başını açmayan kapıdan giremez

Haber Giriş : 19 Mart 2005 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerden, disiplin cezası dahil çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen öğrencilere yeniden dönüş hakkı getiren ve dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yasa, Üniversitelerarası Kurul için Sakarya Üniversitesi'nde bir araya gelen rektörlerin ana gündem maddesi oldu.

Rektörler, türban yasağının uygulanmasından taviz verilmeyeceğinin altını çizerek, ?Başını açmayan kapıdan giremeyecek' ortak tavrını bir kez daha tekrarladılar.

BAŞVURUDA DA TAVİZ YOK

Edinilen bilgiye göre, rektörler şu görüşte birleştiler:

?Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkelerine ve bu ilkeleri hatırlatan Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarını uygulamaktan kesinlikle vazgeçmemelidir. Bu kararlılık, başlarını açmadıkları için disiplin cezasıyla ya da devamsızlıktan ilişiği kesilen ve bu yasayla geri dönen öğrenciler için de geçerlidir. Başvurmak için bile olsa, başını açmadan hiçbir öğrenci üniversite kampuslerinden içeri adım bile atamayacaktır.'

HÜKÜMET SİNYAL VERDİ

Toplantıda, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çeşitli vesilerle, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç'ın da komisyondaki görüşmeler sırasında dile getirdiği, ?Bundan sonra perukla girsinler' sözlerine değinildi. ?Hükümet de sinyal verdi, bundan sonra yasağa uymayanların arkasında durmayacaklar' denildi.

PROVOKASYON ENDİŞESİ

Bazı rektörler ise yasağın provoke edilebileceğinden duydukları endişeyi dile getirdiler. Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz, geçen hafta üniversitesinde yaşanan olayı örnek gösterdi. Yılmaz, ?Türbanlı gazetecinin üniversiteye girmesine izin verilmeyince, ilgili basında üniversitemiz aleyhine kampanya başlatıldı' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber