KPSS'de nüfus cüzdanı bilmecesi adayları mağdur etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2010 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da ortaöğretim ve ön lisans mezunları için dün yapılan KPSS'de çok sayıda kişi, sınava giriş kimlik kartında "Bu kartla birlikte yanınızda nüfus cüzdanı, öğrenci kimlik kartı, ehliyet ve pasaportla girebilirsiniz" yazısı olmasına rağmen nüfus cüzdanı olmadığı gerekçesiyle sınava alınmadı. Sınava alınmayan mağdurlar, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacak.

Kopya iddiası nedeniyle 10-11 Temmuz'da yapılan lisans mezunu adaylarının girdiği KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı iptal edilirken, Ekim'de yapılması gereken ortaöğretim ve ön lisans mezunlarının gireceği KPSS de ertelenmişti. Sınav dün Türkiye'nin 81 ilinde aynı saatte yapılırken, daha önceki sınavlarda kopya çekildiği için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Sınava girenlerin üzerinde bir iğne bile kalmayacak şekilde arama yapılırken, Türkiye genelinde nüfus cüzdanı bilmecesi yaşandı. Adayların sınava

nüfus cüzdanı dışında ehliyet, öğrenci kimlik kartı ve pasaportla girebileceği yazılan sınava giriş kimlik kartına rağmen salon görevlileri, ehliyet ve diğer kartlarla adayları sınava almadı. Bu nedenle Adana'da çok sayıda aday mağdur oldu. Ayşe Atıl Anadolu Lisesi'nde de 4 kadın, nüfus cüzdanını getirmediği için 1 yıldır hazırlandıkları sınava alınmadı.

Sınava alınmayan 38 yaşındaki Güneş Yalçın, cumartesi günü nüfus cüzdanını kaybettiğini, hafta sonu olduğu için nüfus müdürlüğü açık olmadığından kimlik kartını çıkaramadığını söyledi. Yalçın, nüfus cüzdanı olmadığı için ÖSYM'nin gönderdiği sınav giriş kimli kartının arkasına baktığını vurgulayarak, "ÖSYM'nin gönderildiği belgede 'Bu kartla birlikte yanınızda nüfus cüzdanı, öğrenci kimlik kartı, ehliyet ya da pasaportla sınava girebilirsiniz' yazısı yazıyordu. Bu nedenle sınava yanıma ehliyet, öğrenci

kimlik kartım, nüfus cüzdanı fotokopim ve evlilik cüzdanımı alarak gittim. Ancak sabah salona girmek isterken ÖSYM görevlileri beni nüfus cüzdanım olmadığı gerekçesiyle salona almadı. ÖSYM'nin gönderdiği sınav giriş kimlik kartını göstermeme rağmen bize verilen emir böyle denerek ben sınava alınmadım" dedi.

Yalçın, kendisiyle birlikte 4 kişinin daha mağdur edildiğini, ÖSYM görevlisinin yanına gelen bir kadının bayıldığını söyledi. Yalçın, şöyle devam etti:

"Ben 1 yıldır bu sınava gece-gündüz hazırlanıyorum. İki çocuğum var benim. Bir taraftan onlara bakarken, bir taraftan da sınava hazırlandım. Benim elimde belge olmasına rağmen sınava almadılar. ÖSYM kopya olayından sonra sadece nüfus cüzdanı ve pasaportla alınacak demiş. Ancak bu bize bildirilmedi. Bize gelen belgede ehliyet, öğrenci kimlik kartı, pasaport yazıyor. Ben hakkımı sonuna kadar arayacağım, çünkü bizim hakkımız yendi. Ben bugün gidip Adana Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım.

Benim 1 yıllık emeğim gitti."

Kopya iddialarından sonra sınava girerken uyulması gereken kuralları değiştiren ÖSYM'nin, adayların sınava alınması için yanında nüfus cüzdanı ve pasaportu getirmesi gerektiğini internet üzerinden duyurduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber