Polisler rüşveti 'metreküp hesabıyla' almışlar

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 04 Aralık 2010 09:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul'da hafriyat işinde çalışan kamyon sürücüleri ile trafik polisleri arasında dönen rüşvet çarkının ortaya çıkarıldı. Polis, 1997 yılından bu yana organize bir şekilde trafik polislerine rüşvet verildiğini tespit etti.

Ali AKSOYER

İSTANBUL - Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen bir şikayet üzerine başlatılan ve yaklaşık bir ay süren telefon dinlemesinin ardından dün akşam saatlerinde operasyon yapılmıştı. Baskınlarda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile ilçe emniyet müdürlüklerinin trafik bürolarında görevli de aralarında bulunduğu Komiser A.A.G ile 6 polis gözaltına alındı. Operasyonlarda organize bir şekilde rüşvet çetesi üyesi bir zabıta ve İSPARK görevlisi de yakalandı. Rüşvet verdiği iddia edilen hafriyat şirketi çalışan ve üst düzey yöneticilerinde bulunduğu 10 kişininde gözaltına alınmasıyla gözaltı sayısı 19'a yükseldi.

ÇUVALLA GELEN BELGELER İNCELENDİ

Polis hafriyat şirketinde yaptığı baskında bilgisayar ve çok sayıda belgeye el koydu. Battaniyeden yapılan çuvallara sarılarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen belge ve bilgasayarda apılan ilk incelemede rüşvet çarkının en az 1997 yılından bu yana döndüğü ortaya çıktı. Belgelerde harfiyat yapılan şirketin çıkardığı metre küp toprak başına trafik polislerine ödenecek rüşvetin hesaplarının bile yapıldığı tespit edildi. Belgelerin incelemesinin sürdükçe yeni ayrıntıların ortaya çıkabileceği belirtildi.

DAHA ÖNCEDE GÖZALTINA ALINMIŞ

Öte yandan gözaltına alınan komser A.A.G.'nin 5 ay önce Organize Şube Müdürlüğü'nün trafik polislerine karşı yapılan rüşvet operasyonu sırasında gözaltına alındığı çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi. A.A.G.'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü içinde açılan idari soruşturma gereği açıkta olduğu tespit edildi. Polis gözaltına alınan İSPARK görevlisinin şirketle trafik polisleri arasında para alışverişini yürüttüğünü ortaya çıkardı. İSPARK görevlisinin hesaplanan paraları şirketten alarak trafik polislerine ilettiği belirlendi.

RÜTBELİ POLİSLER GÖZALTINA ALINABİLİR

Yetkililer yakalanan kişilerin sorgularının devam ettiği öğrenildi. Polislerin verdikleri ifadelerin değerlendirildiği önümüzdeki günlerde rütbeli polislerinde aralarında bulunduğu yeni gözaltılar olabileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber