HSYK tasarısı bu hafta Meclis'te ele alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2010 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta HSYK tasarısının ele alınması bekleniyor. Genel Kurul, bu hafta da fazla mesai yapacak. Salı günü 15.00-23.00, Çarşamba ve Perşembe günü 13.00-23.00, Cuma günü ise 14.00-23.00 saatleri arasında çalışmalarını sürdürecek.

Meclis yoğun bir haftaya daha başlıyor. 13 Aralık Pazartesi günü başlayacak 13 günlük bütçe maratonu öncesinde Genel Kurul'da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) tasarısının görüşülmesi bekleniyor. Tasarı HSYK'nın kuruluşu, görev ve yetkilerini yeniden düzenliyor ve daha önce HSYK'nın meslekten çıkardığı hakim ve savcılara mesleğe dönüş yolunu açıyor. Tasarıya göre, HSYK üyeliği seçimleri 4 yılda bir yapılacak. Yargıtay, Danıştay ve Türkiye Adalet Akademisinde yapılacak seçimlerde, her hakim ve savcı, seçilecek asıl ve yedek üye toplamı kadar aday için oy kullanabilecek.

-GENEL KURUL FAZLA MESAİ YAPACAK-

Meclis Genel Kurulu bu hafta da Salı günü 15.00-23.00, Çarşamba ve Perşembe günleri 13.00-23.00, Cuma günü de 14.00-23.00 saatleri arasında çalışacak.

-BORÇLAR KANUNU VE TİCARET KANUNU İÇİN KOMİSYON KURULACAK-

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in geçen hafta yaptığı toplantıda sağlanan uzlaşma gereği bu hafta iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcilerinin katılımı ile Türk Ticaret Kanunu ve Türk Borçlar Kanunu tasarılarını ele almak üzere komisyon kurulacak. Komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra tasarıların Ocak ayında Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor.

Bu hafta Spor Kulüplerinin sorunlarını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu da çalışmalarına başlayacak. Komisyon ilk olarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'i dinleyecek. Komisyon çalışmalarını hafta boyunca sürdürecek.

Geçen hafta alt komisyona havale edilen kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören torba tasarının da bu hafta Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber