Gazilere, üçte iki maaş oranında sağlık yardımı geliyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Aralık 2010 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSA YAZAR ANKARA

Hükümet, gazilere önemli bir jest yapmaya hazırlanıyor. AK Partili milletvekilleri tarafından hazırlanan yasa teklifi ile tedavisi süren gazilere, 36 ay boyunca uzman çavuş maaşının üçte ikisi oranında sağlık yardımı yapılacak.

Önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da görüşülerek yasalaşması beklenen torba yasaya eklenecek düzenleme, özellikle askerliğini er olarak yaparken yaralanan ya da uzuv kaybına uğrayanlar için büyük önem taşıyor. Bu kişiler, tedavileri devam ederken terhis edilebiliyorlar. Tedavileri ise iki üç yıl sürüyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından malullük maaşı bağlanabilmesi için tedavilerinin tamamlanarak kesin sağlık kurulu raporlarının verilmesi gerekiyor. Bu sebeple tedavi sürecinde maaş alamıyorlar. Bir yandan tedavilerini sürdürürken bir yandan da ekonomik sıkıntı çekebiliyorlardı. Yapılması planlanan düzenleme ile er, erbaş ve subaylar, gazi olmaları durumunda uzman çavuş maaşının üçte ikisi oranında yardım alarak tedavilerini sürdürebilecekler. Sağlık yardımı, maaş bağlanmasının ardından son bulacak. En fazla ödenme süresi ise 36 ay olacak.

Sosyal güvenlik prim borçları başta olmak üzere kamu alacaklarını yeniden yapılandıracak olan torba yasa tasarısının kapsamı, yeni eklemelerle iyice genişledi. Tasarıya 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda önemli değişiklikler, istihdam paketiyle ilgili düzenlemeler ve sosyal güvenlik mevzuatında yapılacak değişiklikler de girdi. AK Partili vekillerin hazırladığı yasa teklifi ile torba yasaya yeni eklemeler yapılacak. Gaziler için sağlık yardımının yanı sıra daha önce özürlü memurlar için düşünülen evde çalışma modeli, bütün memurları kapsayabilecek. Askerlik görevi için işinden ayrılanların sağlık primlerinin ödenmesine devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber