AKP'de halef-selef mücadelesi

Haber Giriş : 21 Mart 2005 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül arasındaki örtülü koltuk mücadelesi iyice su yüzüne çıktı. Dışişleri Bakanı Gül'ün ?Başbakan gibi? davranması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın?bütün? adamlarını çileden çıkardı. Ömer Çelik ve Egemen Bağış'ın aralarında bulunduğu isimler kulislerde açık açık Gül'ü eleştirmeye başladı?

Kıbrıs, Irak, Kerkük ve AB politikaları konusunda zaman zaman karşı karşıya gelen Erdoğan ve Gül arasındaki mücadelenin ortaya dökülmesinde Enerji Bakanlığı'daki yolsuzlukları ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen Ak Enerji Operasyonu etkili oldu. Abdullah Gül ve çevresi operasyona adı karışan ve daha önce de haklarında yolsuzluk yaptıklarına ilişkin iddialar bulunan milletvekili, belediye başkanı ve taşra yöneticilerin istifalarının alınmasını ya da ihraçlarını istedi. Ancak Erdoğan bu isteğe sıcak yaklaşmadı.

Amerika ile hükümetin ilişkilerinin bozulması da Gül'ü harekete geçiren bir başka etmen oldu. Son günlerde Başbakan Erdoğan ile birlikte görünmeye gayret eden Gül, aynı zamanda; işadamları ve uluslar arası kuruluşlar önüne de sık sık çıkmaya başladı.
AKP'de bardağı taşıran son damla ise Gül'ün geçen hafta içinde Londra'ya yaptığı ziyaret oldu. Londra'da yatırımcılarla bir araya gelen Gül, ekonomiden iç siyasete kadar bir çok konuda değerlendirmelerde buldu.
Gül'ün bu çıkışına da ilk tepki Erdoğan'a yakın isimlerden geldi. Dost sohbetlerinde doğrudan eleştiri oklarını Gül'e fırlatan Erdoğan'ın ?adamları? dost sohbetlerinde de seyahati organize eden Devlet Bakanı Ali Babacan'ı çekiştirmeye başladı.

digimedya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber