Batum'dan protestocu öğrencilere soruşturmaya tepki

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Aralık 2010 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yumurta atan öğrenciler hakkında soruşturma başlatılmasına tepki göstererek "CHP Genel Sekreteri demokratik haklarını kullanan öğrencilerden şikayetçi, davacı değildir. Adım kullanılarak öğrencileri sindirme, korkutma, etkisizleştirme ve tepkilerini ortaya koyamaz hale getirme oyunlarına CHP olarak karşı çıktık ve karşı çıkmaya da devam edeceğiz" dedi.

Batum, yaptığı yazılı açıklamada SBF'de Kuzu'ya yumurta atan, kendisini de protesto eden öğrenciler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma açıldığını, polisin görüntüleri ve çekilen fotoğrafları inceleyerek öğrencilerin peşine düştüğünü kaydederek "SBF'de bana ve Sayın Kuzu'ya yönelik protestoyu suç gören anlayışı paylaşmıyorum. Ben bu öğrencilerden davacı da değilim, şikayetçi de değilim. Çünkü, onlar beni protesto ederek demokratik haklarını kullandılar. Benim de adımı kullanarak öğrenciler hakkında soruşturma yapılmasını doğru bulmuyorum, kınıyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bazı AKP yöneticilerinin öğrencilere uygulanan şiddeti "mubah görmeleri" ve hesap sorulmasını istemelerinden sonra başlatılan soruşturmanın hukuki çizginin dışına çıkarılmaması gerektiğini ifade eden Batum, şöyle dedi:

"Eğer öğrenci protestolarıyla ilgili soruşturma başlatılacaksa, öncelikle öğrenciler için değil, bir kızımızı döverek bebeğini düşürten, karakola sağlam aldığı gencimizin ağzını burnunu kıran, her fırsatta hak arayanları yerlerde sürükleyen, gazı, copu, dayağı keyfi kullanan güvenlik görevlileri için soruşturma açılmalı ve haklarında işlem yapılmalıdır. CHP Genel Sekreteri demokratik haklarını kullanan öğrencilerden şikayetçi, davacı değildir. Adım kullanılarak öğrencileri sindirme, korkutma, etkisizleştirme ve tepkilerini ortaya koyamaz hale getirme oyunlarına CHP olarak karşı çıktık ve karşı çıkmaya da devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber