MEB'den, 1 Aralıkta askerliğe başvuran öğretmen adayları hakkında açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Aralık 2010 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'den Askerde İken Atanan Öğretmenler Hakkında Açıklama

Kamu Personeli Seçme Sınavı Eğitim Bilimleri Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte, 24/11/2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzunu yayınmıştır.

Kılavuz uyarınca başvurular alınmış ve atamlar yapılmıştır. Yayımlanan kılavuz da Atamaların Duyurulması, Tebligat Ve Göreve Başlama başlıklı bölümde "Atama kararnameleri, PDF formatında il millî eğitim müdürlüklerine internet aracılığıyla gönderilecektir. Atananlara, 7201 sayılı Tebligat Kanunu'na göre tebligat yapılarak tebliğ tarihinden itibaren yasal 15 günlük süre içerisinde göreve başlamaları gerekmektedir." Denilmektedir. Bu hüküm uyarınca atama kararnamelerini alan kişilerin 15 gün içerisinde göreve başlamaları gerekmektedir.

Türk Eğitim Sen; erkek adayların askerlik durumları ile ilgili Askerlik tecillerinin 30 Kasım 2010 tarihinde dolduğu, 1 Aralık 2010 tarihinden itibaren bu durumda olanların bakaya kalacakları ve bakaya kalanların kovuşturmaya gerek yoktur belgelerini alarak atama işlemlerini gerçekleştirecekleri, bu noktada bu adayların tarih sıkıntısı sebebi ile mağdur olacakları yani atama takvimine göre atamalar 6 Aralıkta olacağı ve bu durumda olan kişilerin 21 Aralık tarihine kadar göreve başlamak durumunda kalacakları, fakat askerlik şubesi aracılığı ile savcılık makamından alınacak olan "hakkında kovuşturmaya gerek yoktur" belgesinin en erken 26 Aralıkta verileceği yönündedir.

Bu durumda, kişiler öğretmen olarak başvuruda bulunabilecek, atamaları yapılabilecek ancak istenilen belge zamanında alınamayacağı için görevlerine başlayamayacakları yönünde Türk Eğitim Senin Bakanlığa başvurusu üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 01/12/2010 tarih ve 71278 sayılı yazıları ile ?Kasım 2010 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu gereğince 25 Kasım?3 Aralık tarihleri arasındaki Öğretmenlik başvuruları devam etmekte ve 01 Aralık 2010 tarihinde askere gidecekler ile halen askerde olanlara da başvuru hakkı verilmiştir. Ataması yapılan adaylardan askerde olduğunu belgelendirenlere terhis tarihinden itibaren 1 ay içinde başvuranların asker dönüşü göreve başlamaları sağlanacaktır. Bu nedenle herhangi bir mağduriyet söz konusu değildir.? Açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 01/12/2010 tarih ve 71278 sayılı yazıları için tıklayınız.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber